Головна » 2019 » Березень » 21 » Припинено незаконну діяльність
19:37
Припинено незаконну діяльність

П’ятнадцятого березня голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко здійснив робочу поїздку до села Воропаїв з метою перевірки діяльності ТОВ «Екоклінворм», яке негативно впливає, за словами мешканців сіл Воропаїв та Пірнове, на землі природно-заповідного фонду орнітологічного заказника «Пірнівський» та шкодить здоров’ю місцевих жителів. 
З’ясувалось, що з березня 2018 року ТОВ «Екоклінворм» здійснює господарську діяльність по утилізації відходів 1-4 класів небезпеки на території, що розташована по вул. Лугова, 34, у с. Воропаїв, а саме: діяльність з термічної переробки гумових виробів (автотранспортних шин). На зазначеній території розміщені приміщення, які використовувались для зберігання хімічних речовин. Власник приміщень гр. Муханов О.М. надав їх у користування ТОВ «Екоклінворм» без оформлення відповідних документів. Одночасно було встановлено, що земельна ділянка, на якій розміщені ці приміщення, не знаходиться в офіційному користуванні гр. Муханова О.М. і її цільове призначення не відповідає можливостям здійснення господарської діяльності по утилізації відходів 1-4 класів небезпеки. Приміщення знаходяться за межами населеного пункту Воропаїв, поблизу соснового лісу.
Також було встановлено, що ТОВ «Екоклінворм» розпочало свою діяльність в с. Воропаїв без подання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки до відповідних органів та здійснює діяльність без отриманого в департаменті екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації висновку державної екологічної експертизи. За інформацією директора ТОВ «Екоклінворм», зараз здійснюється процес оформлення відповідних дозвільних документів, але жодних документів про проведення експертиз щодо відсутності загроз для людей та навколишнього середовища від здійснення діяльності по утилізації відходів 1-4 класів небезпеки не надано. Вишгородською районною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішено призупинити діяльність по утилізації відходів 1-4 класів небезпеки на території Воропаївської сільської ради до оформлення усіх необхідних дозвільних та інших документів для здійснення відповідної діяльності та після оформлення відповідних документів забезпечити здійснення господарської діяльності відповідно до законодавства України.

Інф. Вишгородської  районної ради

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 391 | Додав: slovo
comments powered by Disqus