Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Пріоритет: модернізація об’єктів соціальної сфери
22:09
Пріоритет: модернізація об’єктів соціальної сфери

15 жовтня у приміщенні Вишгородської райдержадміністрації відбулося останнє засідання 46-ї сесії Вишгородської районної ради VI скликання, під час якого розглянуто низку важливих питань, що стосуються соціально-економічної діяльності та подальшого розвитку району.
Першим питанням порядку денного розглянуто стан підготовки об’єктів комунальної власності району до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 р.р.
Під час засідання затверджено звіт про витрачання коштів резервного фонду районного бюджету за липень, серпень, вересень 2015 року.
Внесено зміни до рішення районної ради від 25 червня 2015 року №591-44-VI «Про Програму соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на 2015 рік».
 Одноголосно проголосували депутати за внесення змін до програми накопичення та використання матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного соціально-економічного та культурного розвитку, також до додатку рішення районної ради від 27 січня 2011 року №40-05-VI «Про Вишгородську районну комплексну програму «Турбота» на 2011-2015 роки».
Шостим питанням розглядалося внесення змін до програми підтримки діяльності 10-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Київській області на 2015 рік, затвердженої рішенням районної ради від 5 березня 2015 р. №557-42-VI.
Внесено зміни до інвестиційної програми Вишгородського районного комунального підприємства «Вишгородтепломережа» на 2015-2016 роки, затвердженої рішенням районної ради від 5 березня 2015 року №548-42-VI.
Восьмим питанням порядку денного заслухано внесення змін до рішення районної ради від 30 грудня 2014 року №553-41-VI «Про районний бюджет Вишгородського району на 2015 рік».
Також прийнято рішення про погодження надання у користування мисливських угідь Державному підприємству «Клавдієвське лісове господарство».
***
Після сесії Вишгородської районної ради кореспондент «Слова» поспілкувався з головою Вишгородської райдержадміністрації Олександром Горганом з приводу ухвалених рішень, ініціатив та подальших планів розвит­ку Вишгородського району.
– Я вдячний, що Вишгородська районна рада підтримала всі ініціативи адміністрації. За півроку перебування на посаді голови райдержадміністрації вдалось проаналізувати найбільш гострі проблеми району, що стосуються соціальної сфери. І сформулювати компетентні пропозиції для того, щоб ці проблеми вирішити.
 Сьогодні було прийнято рішення про вирішення проблем Вишгородської гімназії. Зараз ми розробляємо проектну документацію, яка дасть початок будівництву їдальні і спортзалу Димерської гімназії. Також завершуємо формувати проектну документацію для капітального ремонту Димерської районної лікарні. І вже на сьогодні ми виділяємо 1 мільйон гривень для ремонту приміщень стаціонарного відділення в Димерській районній лікарні. Також для Димерської лікарні буде придбано обладнання для рентгенологічних досліджень і для здійснення хімічного аналізу крові, щоб у димерчан не було потреби їздити до Вишгорода з цього питання.
 Що стосується загальноосвітніх шкіл, ми швидко відреагували на проблему в Любимівській школі, де грибок знищив підлогу. Будемо все ремонтувати, кошти будуть виділені. Також буде капітально відремонтовано цокольне приміщення Ясногородської школи і додатково виділені кошти для капітального ремонту Козаровицької загальноосвітньої школи. 
Варто також звернути увагу на те, що стосується дошкільних закладів дитячих садків. 
Проблема ремонту котельні димерського садочка «Зернятко» буде вирішена найближчим часом. Для цього виділяється 400 тисяч гривень. І зараз ми переходимо в практичну площину щодо реалізації проекту будівництва корпусу. Також прийнято рішення по уточненню параметрів проектної документації щодо будівництва дошкільного навчального закладу в Козаровичах. Саме з цього розпочинаємо будівництво дитячого садочка в Козаровичах, у вигляді корпусу, який буде прибудований до загальноосвітньої школи. 
І звичайно, звертає на себе увагу рішення, що стосується Литвинівки. Виділено півтора мільйони гривень на капітальний ремонт садочка, що тепер отримає не тільки новий дах, а й прибудову до основного приміщення. Тут буде актовий зал, щоб малеча мала змогу проводити урочисті заходи.
 Також рішення, що ініціювала райдержадміністрація, стосуються великої кількості й інших об’єктів соціальної сфери. Це і лікарні, і фельдшерсько-акушерські пункти, і сільські клуби. Щодо клубів, до речі, повинен сказати: прийнято рішення про виділення 220 тисяч гривень для початку капітального ремонту клубу в Глібівці. Зараз розробляється проектна документація, після чого буде виконано ремонт покрівлі, фасаду та загального благоустрою клубу.
Таким чином, ми переходимо до програми суттєвої модернізації об’єктів соціальної сфери.

Інф. «Слова».
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 483 | Додав: slovo
comments powered by Disqus