Головна » 2013 » Квітень » 6 » Прихильники Мельпомени – у Вишгороді
10:37
Прихильники Мельпомени – у Вишгороді

30 березня у Вишгородському Центрі творчості «Дивосвіт» гостинно розкрилися двері для шанувальників театрального мистецтва. Це був початок нового проекту – щорічного відкритого фестивалю аматорських театральних колективів «Театральна субота». У фестивалі взяли участь і вишгородські юні митці, і театри-студії з інших районів Київської області. 

 
В програмі показів фестивалю «Театральна субота» були виступи театральної студії «Експромт» Вишгородського районного будинку культури «Енергетик» з виставою «Тутта Карлсон і Людвіг Чотирнадцятий» та постановкою молодшої групи «Карлсон, який живе на даху». Театрально-драматичний гурток «Гармонія» Фастівського районного еколого-етнографічного центру демонстрував авторську виставу «Наш світ» сучасного соціального звучання. Театральний гурток «Драм Арт» Палацу дитячої та юнацької творчості міста Славутич зіграв кілька мініатюр в «Театральному асорті». 
 
Господарі сцени – творче об’єднання «Різні люди» Вишгородського районного Центру творчості «Дивосвіт» порадували виставою «Кентервільський привид», а театр-студія «Жителі сцени» Новопетрівської дитячої школи мистецтв закінчували покази теж кількома мініатюрами «Відкрийте навстіж двері в казку». 
 
За словами голови журі, заслуженого артиста України Анатолія Гнатюка, не важливо, хто виграв, важлива участь у фестивалі. І ще дуже важливо, що взагалі відбулася така подія, що працюють драматичні гуртки і діти займаються корисною справою, розвивають свої творчі здібності й таланти. Заняття театральною роботою, конферансом, декламуванням, сценографією, вмінням перевтілюватися, проживати роль виховує внутрішню культуру, дисциплінує, і це хороший трамплін для майбутнього. Хвала людям, які щодня займаються з дітьми, віддаючи їм частину свого серця, свого вміння. Можливо, на цій сцені стояли майбутні актори та режисери. 
 
Анастасія НЕПОКРИТОВА, 
школа журналістики ЦТ «Дивосвіт»
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 447 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus