Головна » 2013 » Квітень » 20 » Прибери свою частинку планети
10:53
Прибери свою частинку планети
Вже відчувається подих справжньої весни, яка рішуче ступила на землю – можна побачити першу зелену травичку. 

Але де їй пробиватися та рости, якщо земля вкрита або, точніше сказати, рясніє пляшками з-під напоїв, недопалками, обгортками, пластиковими пакетами та іншим сміттям. Варто нагадати, що викинута запальничка розкладається сто років, а алюмінієва пивна банка близько двохсот. То чи приємно вам, шановний читачу, ходити повз той бруд? Згадайте, що писав Антуан Сент-Екзюпері у «Маленькому принці»: «Встав зранку, вмився, привів себе у порядок – приведи і свою планету». 

Чисте довкілля, це насамперед свідомість його мешканців. Так на пірнівські суботники, як розповів сільській голова Сергій Книжников, прибирати парки, сквери, прибережні смуги виходять не тільки штатні працівники по благоустрою, а й мешканці села, керівники шкіл, дитячих садочків з працівниками і учнями. 

Оскільки Пірнове розташовано так, що його з трьох боків омиває Десна, сільська рада та її жителі постійно слідкують за станом захисних споруд біля річки. 

– Ми доглядаємо за насипом, який захищає село від весняного розливу. Плануємо також обзавестися відповідною технікою, зокрема, тракторами, спеціальними щітками та іншим. Протягом двох років, нам вдалося привести в порядок близько двох гектарів колишніх сміттєзвалищ, що аж ніяк не радували око. До речі, зараз там клумби, де ростуть яскраві квіти, – розповідає Сергій Книжников. 

То може слід взяти приклад з села Пірнове та почати з себе?! Не чекаючи вказівки зверху вийти суботнього сонячного ранку з друзями чи колегами, поспілкуватися та прибрати територію біля свого будинку, роботи, найближчого парку? Та поважати чужу працю і не смітити там, де прикрасили свою частинку планети небайдужі її мешканці. 

Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Переглядів: 547 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus