Головна » 2017 » Січень » 19 » Працює оновлене хірургічне відділення
18:36
Працює оновлене хірургічне відділення

Тринадцятого січня у Вишгородській центральній районній лікарні відбулося урочисте відкриття капітально відремонтованого хірургічного відділення. Почесне право розрізати червону стрічку було надано народному депутату України Ярославу Москаленку та голові Київської облдерж­адміністрації Олександру Горгану, який, коли перебував на посаді голови Вишгородської райдержадміністрації, став ініціатором виділення коштів на проведення ремонтних робіт у приміщенні ЦРЛ. Цю ініціативу підтримали депутати на чолі з головою районної ради Ростиславом Кириченком, який також був на відкритті відділення. 
Олександр Горган зауважив, що Вишгородська центральна районна лікарня розглядається Міністерством охорони здоров’я як багатофункціональний медичний заклад інтенсивного лікування другого рівня на території Бородянського, Іванківського, Поліського та Вишгородського районів.
Вагомим кроком вперед стало оновлення хірургічного відділення, і це на власні очі побачили всі присутні, для яких екскурсію палатами та спеціалізованими приміщеннями провів головний лікар Іван Клюзко. За його словами, вже сьогодні відділення працює в повному обсязі з кількістю 60 ліжкомісць – 40 хірургічних і 20 травматологічних. Показуючи оновлене відділення, головний лікар наголосив, що воно відповідає усім європейським вимогам і готове працювати на повну потужність, адже обладнано сучасною медичною та побутовою технікою, оформлені комфортні санітарні кімнати та палати для пацієнтів, робоче місце медичної сестри оснащено сигналізацією, завдяки якій кожен пацієнт має змогу невідкладно викликати медичного працівника у разі потреби.
– Вишгород знаходиться на перехресті двох важливих автомобільних магістралей, і надання травматологічної допомоги в нашій лікарні є пріоритетним напрямком, – зазначив головлікар. – Також надаємо допомогу бійцям, які прибули із зони проведення АТО. Варто зазначити, що у 2015 році вже був проведений ремонт частини хірургічного відділення, а у 2016 році оновлено також патолого-анатомічне та інші відділення лікарні, і на цьому зупинятися не збираємось. 
Іван Клюзко наголосив, що діти – це наше майбутнє, тому було б доречним продовжити осучаснення саме у пологовому та гінекологічному відділеннях медичного закладу, адже які б професіонали своєї справи не працювали, породіллі вибирають найбільш комфортне місце для пологів. Але хвилюватися не варто, тому що модернізація лікарні продовжуватиметься і до державних надходжень долучатимуться і кошти меценатів.
Виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок та Вишгородський міський голова Олексій Момот запевнили присутніх, що і райдержадміністрація, і міська рада всебічно сприятимуть, аби модернізація  центральної районної лікарні продовжувалась.

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 634 | Додав: slovo
comments powered by Disqus