Головна » 2013 » Березень » 16 » Позачергова сесія: законність – понад усе
13:45
Позачергова сесія: законність – понад усе
У вівторок відбулася позачергова ХХI сесія Вишгородської міської ради. На порядку денному, крім єдиного зазначеного питання щодо встановлення та зміни меж міста Києва за рахунок земель Вишгородської міської ради, гаряче обговорили ще й вирубку лісу по вул. Кургузова. На засіданні крім депутатів і працівників міської ради, були присутні мешканці міста. Люди прийшли відстоювати своє право за «наочний посібник» прихопили плакати та стовбур дерева, який прилаштували біля трибуни. Провів сесію міський голова Віктор Решетняк. 

Діалог між владою та людьми проходив досить важко – деякі вишгородці своєю поведінкою лише провокували розпалення пристрастей перебиванням, окликами, некоректними коментарями. Виступи депутатів також можна назвати емоційно-запальними. 

Віктор Решетняк пообіцяв, що до наступної чергової сесії ліс знищувати не будуть. Мешканці поставилися із сумнівом до цієї обіцянки. 

Більш-менш спокійно на сесії вислухали заступника міського голови Олексія Данчина стосовно змін меж столиці за рахунок острова Великий: «Рішення, прийняте Київською міською радою, вважається не правовим, адже ніяких переговорів із громадою Вишгорода не було». Пролунали пропозиції або здати в оренду острів, або продати його. Як влучно відмітив один із депутатів, «поступити, як у кінофільмі «Іван Васильович змінює професію» – Кенська волость? Забирайте!». 


Щодо питання, заради якого зібралася громада, депутати проголосували за створення комісії, яка займеться правовою стороною справи. Комісія складатиметься з голів фракцій. Мешканці, активісти та члени громадських організацій пообіцяли тримати ситуацію під контролем, діяти законними методами. 

Ольга ПЕТРЮК 
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 485 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus