Головна » 2014 » Квітень » 19 » Поза партійними пристрастями
10:21
Поза партійними пристрастями
У сучасних умовах глибокої політичної та економічної кризи гостро постає питання про участь і роль, зокрема районних депутатів, у сучасних реаліях буття. На мою думку, головна роль районного депутата і в сучасних умовах і завжди полягає у конкретних справах, що стосуються обов’язкового поліпшення умов життя та діяльності пересічних громадян. Сприянню їхньому всебічному захисту на всіх, без винятку, державних щаблях влади. З яких, власне, і складається народ України, котрому, у кінцевому результаті, і зобов’язувався служити депутат.
 
Власне, я завжди вважав, що депутат має існувати поза політикою. Тому і зі здивуванням сприймав вимоги, чи прохання, щодо приєднання до конкретної провладної або політичної структури чи угрупування. Мене цікавили конкретні дії, спрямовані на покращення благоустрою конкретного населеного пункту або безперебійне постачання водою, електроенергією, теплом конкретного районного регіону тощо. Так лише за останній рік я особисто організував обрізування і видалення майже трьох з половиною тисяч вже непотрібних дерев над дахами шкільних та дитячих приміщень, сільських амбулаторій, лініями електропередач. Ініціював, контролював і брав особисту участь у ремонті дахів сільських загальноосвітніх шкіл, будівництві теплих шкільних вбиралень тощо...
 
Уже давно впали мені у вічі проблеми, пов’язані з дотриманням законності та охорони громадського порядку на території нашого району і, зокрема, у Вишгороді. Є підстави вважати, що сьогодні це чи не найболючіше питання не лише для значної частини пересічних мешканців, а й для соціально активних громадян. Тобто для підприємців, які своєю працею і конкретними діями наповнюють районний, а відтак і державний бюджет.
 
Турбують непорозуміння останніх з представниками правоохоронних органів. Є випадки, коли міліція робить все для того, щоб людину, яка лише підозрюється у правопорушеннях, покарати найсуворіше, а не підтримати чи виправдати. Це лише посилює неповагу до правоохоронних органів. Мені на сьогодні, вважаю, вдалося завдяки ряду спільних заходів з колегами – районними депутатами, відкликати необґрунтовано висунуті звинувачення на адресу підприємців, або пересічних громадян.
 
Хочу звернути увагу громадськості району і на економічний бік розвитку нашого району, від якого районний депутат також не має бути осторонь. Мова йде про джерела поповнення державного бюджету. Активізацію прихованих та ще не використаних можливостей. Лише протягом останніх років мені довелося поховати понад 60 людей, які приїхали на роботу з інших областей, і, як виявилося, ніде не зареєстровані, нікому не потрібні і ніде не оформлені були за життя. Запитання: куди поділися зароблені ними кошти? Де податки від сотень тисяч не облікованих і ще живих робітників-фантомів! У кишенях районних олігархів – керівників і посадових осіб, у тому числі й державних підприємств та установ?! Є й інші «непомічені» джерела поповнення держбюджету. Підпільні казино та гральні автомати, наприклад, що діють на виду всього району. Хіба це не стимул для тих екстремістів, що, не маючи можливості знайти трудову копійку на легальній будові, беруться за нелегальну зброю і вступають до незаконних воєнізованих формувань?!
 
І наприкінці мого, вважаю, дещо суперечливого публічного виступу, хочу наголосити: політика таки має проглядатися в роботі районного депутата. Але спрямована вона повинна бути на добробут, пошук злагоди та цивілізованого гуртування навколо проблем, що потребують розв’язання. Маю на увазі конструктивний діалог з людьми через пресу, радіо, районне телебачення. Повинно бути знято табу на комусь не вигідні, «заборонені» теми. Не потрібно ховати проблеми в пісок, на зразок півня, вибачте, страуса, оскільки півень, навпаки, рветься до бою.
 
Але це вже цілком залежить від співпраці і взаєморозуміння між професіональними ідеологами-журналістами і депутатами. Ідеологічна праця може бути ефективною лише в разі дотримання технології відповідної роботи. Поки що, на жаль, у цьому напрямку теж бачиться лише провалля.
 
Віктор КуляєВ,
депутат районної ради
Фото Володимира Потапова
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 420 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus