Головна » 2017 » Листопад » 16 » Повага до права – з дитинства
17:40
Повага до права – з дитинства

10 листопада у рамках районної комплексної програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям» у великому залі адмінбудинку відбувся брейн-ринг «Підліток і право». 
Організатор заходу – служба у справах дітей та сім’ї Вишгородської райдержадміністрації, яка ініціювала брейн-ринг із права. Знати закони держави, в якій живеш, свої права та обов’язки, навчитися правильно діяти у різних ситуаціях, знаходити вихід із складних обставин повинен кожен громадянин. Мета такого інтелектуального заходу – це насамперед розвиток правової культури дітей, виховання у них поваги до права, здобуття практичного досвіду щодо вирішення правових питань.
Участь у турнірі взяли одинадцять команд із навчальних закладів району, а саме: команди Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я», Вишгородської районної гімназії «Інтелект», Вишгородської загальноосвітньої школи №1, технічного ліцею Національного технічного університету України «КПІ», Новопетрівської школи №1, Димерської гімназії, Димерської ЗОШ, Лютізької ЗОШ, Старопетрівської школи, Жукинської ЗОШ та Лебедівської ЗОШ. Для учнів підготували цікаві запитання на правову тематику. 
Розпочався брейн-ринг вітальним словом та побажанням перемоги від заступника начальника служби у справах дітей та сім’ї Катерини Грищенко. Рівень правових знань, ерудицію та креативність учнів оцінювало компетентне журі: Володимир Кабачинський – методист з історії та правознавства відділу освіти, Наталя Волуйко – старший інспектор ювенальної превенції відділу поліції, Ольга Шматко – методист з виховної роботи відділу освіти та заступник начальника служби у справах дітей та сім’ї Катерина Грищенко. 
Завдання для команд були поділені на три рівні. Перший складався з двох раундів, які включали у себе тестові запитання. Другий рівень був складнішим, команди повинні були письмово відповісти на п’ять завдань, які містили два запитання. І третій рівень вимагав від учасників розкрити суть вислову відомих філософів. Всі команди справились з цими завданнями. Журі було дуже важко, адже під час брейн-рингу старшокласники використали всі свої знання. Підлітки також здобули безцінний досвід, дізнались багато нового та отримали чимало приємних вражень від спілкування з однодумцями. 
Серед одинадцяти команд третє місце розділили між собою команди Лютізької ЗОШ та технічного ліцею НТУУ «КПІ». Почесне срібло виборола команда Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я». Пальму першості у правовому турнірі здобула команда учнів Жукинської ЗОШ – вони впоралися із усіма завданнями найкраще і виявили неабиякі знання з правознавства. Начальник служби у справах дітей та сім’ї Ольга Мельник привітала переможців і учасників брейн-рингу та наголосила, що з такою інтелектуальною, обізнаною зі своїми правами, обов’язками та законодавством молоддю Україну чекає світле майбутнє.

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 451 | Додав: slovo
comments powered by Disqus