Головна » 2016 » Листопад » 10 » Посади дерево миру
19:57
Посади дерево миру

Всеукраїнська акція «Посади дерево миру» розпочалася 5 листопада і стартувала одночасно у 15 містах і селах у різних областях України, громадяни яких посадять дерева у перших алеях Миру. Захід відбувається з ініціативи Бюро з питань екології Української греко-католицької церкви і підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України.  
У рамках всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру» біля собору Вишгородської Богородиці УГКЦ висаджено хвойну та фруктову алею Миру. У заході взяли участь народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, виконуючий обов’язки голови Вишгородської райдержадміністрації Вячеслав Савенок, Вишгородський міський голова Олексій Момот, єпископ-помічник Київської Архиєпархії  УГКЦ владика Йосиф  (Мілян), керівник Бюро УГКЦ з питань екології Володимир Шеремета, віряни та жителі Вишгородщини.  Координатор акції у Вишгороді – парох собору Вишгородської Богородиці отець Тарас Валах.
Мета акції, яка є безстроковою і буде продовжуватися і в наступні роки – привернути увагу суспільства до жахливих соціально-екологічних наслідків війни на Сході України, до завданої шкоди природним ресурсам. 
Доречно нагадати, що саме Україна ініціювала на останній Асамблеї ООН з навколишнього середовища ухвалення резолюції «Захист довкілля в районах, вражених збройними конфліктами». 

Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 434 | Додав: slovo
comments powered by Disqus