Головна » 2015 » Лютий » 7 » Порятунок рибалок – справа рук рибалок
13:22
Порятунок рибалок – справа рук рибалок
Наприкінці минулого тижня, а саме у неділю, серед білого дня ледь не стали здобиччю вод Київського водосховища близько двох десятків рибалок-любителів. Випадковість, неабияка оперативність та майстерність професіоналів – членів Асоціації рибалок-користувачів Київського водосховища – запобігла потенційному нещасному випадку.
 
Голова Асоціації Микола Шинкаренко так описує випадок, що, на щастя, обійшовся без трагічного забарвлення: «Вихідного дня мені зателефонував наш користувач Сергій Буяло, який їхав з боку Вишгорода на Лебедівку».
 
– Біда, Миколо Платоновичу, – каже, – Бачу, що величезна крижина з великою кількістю шукачів гострих відчуттів обірвалася і, мов великий крижаний човен, прямує у відкрите море під вигуки про допомогу бідолашних її пасажирів.
 
– Я миттєво оцінив ситуацію і вирішив, що телефонувати рятівникам не варто, оскільки це забере дорогоцінний час, тому попросив термінової допомоги у наших рибалок. Миттєво погодилися Микола Марченко із сином Юрієм та Олександр Куценко з Антоном Прокопенком, які і знайшли причіп, завантажили на нього два човни та кинулися рятувати бідолашних. На крижині вже і легка паніка почалася. Але обійшлося, на щастя, усе добре: рибалок за декілька експедицій вивезли на рідну землю. Раки так і залишилися голодними, а штани у невдах-рибалок швидко висохли... Добре, що врятованим усе обійшлося без втрат, штрафів, тривалих і вкотре виголошуваних застережень та допомоги професійних рятувальників. Про що і свідчать любительські фотографії з цієї пригоди. До речі, той, хто уважно читає нашу газету та не забуває її вчасно передплачувати, пам’ятає, що 16 січня рятувальники Київщини проводили показові навчання біля греблі Київського водосховища, щодо того, як правильно та організовано проводити рятувальні роботи на льоду. От і згодилася рибалкам-користувачам Київського водосховища наука. А вже потім були телефонні дзвінки від родичів врятованих з подяками нашим рятівникам.
 
І велике прохання до жінок рибалок. Не відпускайте на тонкий лід своїх чоловіків. Якщо, звичайно, ви їх цінуєте…
 
Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Фото Антона ПРОКОПЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 484 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus