Головна » 2016 » Лютий » 11 » Пісня дарує людині крила
17:55
Пісня дарує людині крила

У своєрідний огляд ветеранських хорових колективів Київщини перетворився благодійний концерт «Різдвяні вечори», що відбувся у Будинку культури села Нові Петрівці минулої середи. Організатором виступила Вишгородська районна організація ветеранів на чолі з її головою Тамілою Орел.
– Оскільки офіційних заходів з визначенням кращих хорових колективів ще не проводилося, ми вирішили влаштувати співоче свято у славних традиціями Нових Петрівцях, запросивши до участі в ньому сусідів і колег по творчій діяльності – народний хоровий колектив ветеранів з Василькова, ансамбль «Золотий вік» Вишгородського територіального центру, з яким районна ветеранська організація тісно співпрацює, сільський ветеранський колектив «Петрівчанка», хор ветеранів міста Вишгорода. Проведення цьогорічного огляду ще й  має благодійну мету – допомога зібраними коштами учню Новопетрівської загальноосвітньої школи Михайлику Березі, який потребує великих грошей, котрих батьки не мають, на лікування підступної хвороби, – каже Таміла Петрівна. Перед початком благодійного свята з вітальними словами виступили Новопетрівський сільський голова Радіон Старенький, заступник голови обласної організації ветеранів війни та праці Олена Безмогорична. Директор Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» Іван Вікован у своєму виступі запропонував провести  фестиваль хорів ветеранських організацій області до 25-ї річниці проголошення незалежності України.
У творчому доробку колективів – улюблені народні і патріотичні пісні, котрі у виконанні ветеранів не можуть залишити байдужими нікого.
– Пісні і життям, і здоров’ям я зобов’язаний,  –  вважає активний учасник хору, ветеран педагогічної праці Роман Шмуговський.  – Справа в тому, що співати я почав давно. Голодно в ті часи було і холодно, а пісня зігрівала. Наповнювала легені життям,  зміцнювала духовну силу. Від того я і живу довго і без хвороб.
З ним згоден і Микола Соколов, колишній військовий авіаційний штурман. 
– Пісня, як і літак –  дарує людині крила. З висоти пташиного польоту вона дозволяє дивитися на життєві проблеми та долати труднощі. Словом, пісня є частиною життя, щастя і Любові з великої літери, якою провидінням нам дано ділитися з ближніми. 
Зібрані кошти організатори благодійного концерту передали батькам Михайлика Берези, а учасники хорових колективів додали ще й надію та віру у швидке одужання.

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Фото Ольги ГУГЛЕНКО, наукового співробітника Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 544 | Додав: slovo
comments powered by Disqus