Головна » Пірнівська громада

У спадок майбутнім поколінням

У спадок майбутнім поколінням

29 травня у селі Пірнове урочисто відкрито пам’ятник Тарасові Шевченку. Із вуст учнів Пірнівської загальноосвітньої школи лунали вірші та пісні на слова поета. Побажання гарного життя та всіляких успіхів – від сільського голови, директора місцевої школи, сільських депутатів та спонсорів, які активно брали участь у спорудженні монумента. 
 
Подію приурочили 200-й річниці з дня народження Великого кобзаря. Відкрили постамент дещо з запізненням, у зв’язку з трагічними подіями на сході, хоча планували відкриття пам’ятника на день перепоховання поета з Петербурга на Чорнечу гору в Канев ... Читати далі »

Хто далі б’є, той краще грає

Хто далі б’є, той краще грає

Заключна стадія розіграшу кубка лівого берега, який був започаткований Миколою Шинкаренком, пройшла в неділю на стадіоні «Динамо» у Пірново. 
 
Учасники продемонстрували гідний рівень виконавчої майстерності, безкомпромісну боротьбу і разом з організаторами створили справжнє спортивне свято.  Так у першій грі представники ФК «Козаровичі» перемогли лебедівський «Дніпро». Власне, ця гра стимулювала інших учасників віддавати всі сили задля перемоги. У гострій та напруженій боротьбі футболісти новопетрівського «Межигір’я» перемогли своїх суперників, команду «Нептун». Хочеться відзначити гравця-ветерана вишгородського футболу Сергія Зайченка, ... Читати далі »

Очікується цікаве видовище

Очікується цікаве видовище

За ініціативи Пірнівського сільського голови Сергія Книжникова 24 листопада відбулись ігри попереднього етапу відкритого кубку лівого берега з футболу, формат проведення якого у цьому році зазнав суттєвих змін і був більше схожий на матчову зустріч команд правого та лівого берегів. Головною метою цих змагань є не тільки здобуття спортивних звитяг, а й залучення до активного відпочинку нових шанувальників гри, та популяризації футболу серед глядачів.
 
Спільні зусилля організаторів, самовідданість та неабияка майстерність учасників у повній мірі відповідають задекларованим цілям. Команди змагались у двох групах. Так у Нижчій Дубечні в цікавому двобої господарі, за підтримки численних симпатиків, перемогли « ... Читати далі »

Зустріч з громадським активом лівобережжя Вишгородщини

Зустріч з громадським активом лівобережжя Вишгородщини

24 жовтня у с. Пірнове відбулась зустріч голови Вишгородської райдержадміністрації О.Приходька з громадським активом населених пунктів лівого берега Вишгородського району. 

 
Участь у заході взяли заступник голови райдержадміністрації В.Духота, представники управління соціального захисту населення райдержадміністрації, фінансового управління райдержадміністрації, голови виконавчих комітетів місцевих рад лівобережжя Вишгородщини, представники Вишгородського районного відділу ГУ МВС України в Київській області, Вишгородської ОДПІ, РЕМу, підприємці, керівники навчальних закладів, Вишгородської ЦРЛ, ФАПів та медамбулаторій, громадський актив лівого берега району тощо. 

Мітинг пам’яті у Пірнові

Мітинг пам’яті у Пірнові

Минулої середи у селі Пірнове біля братської могили відбувся мітинг, присвячений 70-річчю визволення села від фашистських загарбників, яке до початку війни було центром Вищедубечанського району.
 
Це була хвилююча зустріч кількох поколінь і вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за мир, за наше сьогодення. Лунали патріотичні пісні воєнних років, що надавало святу особливої атмосфери. Зібралися жителі села, представники підприємств та організацій, розміщених на території села, учні Вищедубечанської школи, вихованці дитячого садочка «Берізка». Мітинг відкрив сільський голова Сергій Книжников, який привітав присутніх, згадав про мужність і героїзм людей у боротьбі з німецькими окупантами. Д ... Читати далі »

Славні вчителі – славні ювілеї

Славні вчителі – славні ювілеї

Заступник голови районної організації Партії регіонів Марина Мельниченко, керівник громадської приймальні цієї ж партії Марія Дем’янчук побували в Пірново. Разом з сільським головою Сергієм Книжниковим вони відвідали ветеранів праці, привітали зі святом верховних апостолів Петра і Павла. 

 
Свято співпало зі славними ювілеями – 80-річчям Зінаїди Антонівни Бровко та 90-річчям Петра Івановича Палагуту. Гості подякували ювілярам за вагомий внесок у розбудову рідного села, за довгу та відмінну вчительську трудову діяльність, протягом якої навчили і виховали не одне покоління пірнівчан, побажали ювілярам радощів за успіхи дітей, онуків та колишніх учнів, вручили Подяки від районн ... Читати далі »

Уміють святкувати пірнівчани

Уміють святкувати пірнівчани

Минулої п’ятниці у празник святих Петра і Павла, який вже є храмовим святом села Пірново, односельчани відзначали День села. 

 
У народі кажуть: хто вміє працювати, той вміє відпочивати. В цьому пересвідчилися всі, хто побував на святі. У щорічне святкування пірнівчани привносять якусь новизну. Тільки місце залишається незмінним – майдан перед сільським клубом, де облаштовано сцену. І той же символ на плакаті – лелека, що летить над Десною. А також намальована мережка із вуличних хат, з написом «Моє рідне село, як люблю я його». 
 
Сонце після шостої години вечора ... Читати далі »

Бій за Пірнове

Бій за Пірнове

Нещодавно, 25 квітня, у селі Пірнове відзначали 70-ту річницю бою за за це село, який провели партизанські загони «Перемога» та імені Щорса. Чому цей бій потрапив у історію війни? Між Києвом і Черніговом було багато німецьких гарнізонів, але великих було два: один у Острі, а другий – у Пірнові. У Пірнові, крім гарнізону, райуправи, була школа поліцаїв, санаторій для німецьких офіцерів, декілька складів, невелика тюрма. Тут знайшли свій прихисток старости сіл, де вже панували партизани. Сюди німці стягували свої війська для удару по партизанах. І тим більш неочікуваним був розгром цього гарнізону. 

 
А як це було – описує відомий український письменник, Герой Радя ... Читати далі »