Головна » 2018 » Вересень » 20 » Перспективи розвитку району
18:56
Перспективи розвитку району

У малій залі адмінбудинку 18 вересня відбулося засідання колегії Вишгородської райдержадміністрації під керівництвом голови Вишгородської РДА Вячеслава Савенка. У засіданні взяли участь голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, члени колегії, керівники структурних підрозділів адміністрації, керівники районних установ і депутати районної ради.
Відповідно до порядку денного першим розглянули питання «Про виконання повноважень, делегованих Вишгородською районною радою Вишгородській районній державній адміністрації», яке члени колегії підтримали одноголосно.
Питання «Про проект Комплексної Програми забезпечення жителів Вишгородського району доступним житлом на 2018-2022 роки» за рішенням засідання направлено на доопрацювання. «Важлива програма для жителів Вишгородщини, але її потрібно доопрацювати, щоб не втратити раціональне зерно та зняти соціальну напругу», – зазначив голова Вишгородської РДА Вячеслав Савенок.
Наступним розглянули питання «Про проект внесення змін до Вишгородської районної програми «Соціальний захист». Керуюча справами виконавчого апарату Вишгородської районної ради Катерина Сірченко зазначила, що кількість звернень від громадян, які потребують допомоги, збільшилася, тому доцільно переглянути фінансування, передбачене програмою. Члени колегії одноголосно підтримали питання та змінили фінансування з 1900000 на 2400000 грн.
Четвертим питанням було «Про схвалення Плану спроможної мережі надання первинної медичної допомоги Вишгородського району Київської області». Більшістю голосів затвердили питання про нову мережу первинної медичної допомоги у Вишгородському районі.
Колегія погодила проект рішення «Про проект внесення змін до статуту комунального некомерційного підприємства «Центр первинної-санітарної допомоги» Вишгородської районної ради». У рамках цього питання розглянули ситуацію із будівництвом нових амбулаторій на території Старих Петрівець та Ясногородки. Приміщення непридатні для використання і потребують знищення для початку будівництва. Гроші на створення нових медичних закладів обслуговування виділили: 20% – Вишгородська РДА, решта – держава. Члени колегії підтримали пропозицію винести це питання на сесію Вишгородської районної ради. 
Головний спеціаліст відділу освіти Вишгородської райдержадміністрації Вікторія Добровольська доповіла «Про стан готовності навчально-виховних закладів до нового навчального року». Під час доповіді обговорили нагальну проблему – нестачу підручників у навчальних закладах. У результаті вирішено виділити кошти на закупівлю підручників для школярів та винести питання на розгляд сесії. Також обговорили старт нової української школи на Вишгородщині. За даними, які вже має відділ освіти, не вистачає коштів на мультимедійне обладнання класів першачків. «Потрібно бачити реальну картину. Необхідно найближчим часом зібрати інформацію та підрахувати, скільки не вистачає, щоб допомогти із закупівлею обладнання», – зазначив на колегії голова. Це питання позитивно проголосували.
Дискусії викликало питання «Про проект внесення змін до Програми підтримки та розвитку комунальної організації Вишгородської редакції районного радіомовлення на 2018 – 2022 роки». Більшістю голосів прийняте рішення винести питання на розгляд сесії.
Підтримано проект внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Вишгородського району на 2018 рік.
Наступне питання порядку денного «Про витрачання коштів резервного фонду районного бюджету Вишгородського району за липень та серпень 2018 року» було підтримано одноголосно, адже протягом місяця кошти не використовувалися.
Останнє питання «Про проект внесення змін до районного бюджету Вишгородського району на 2018 рік» члени колегії також одноголосно підтримали.

Христина БАРАНОВСЬКА, «Слово»
 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 429 | Додав: slovo
comments powered by Disqus