Головна » 2015 » Лютий » 21 » Пам’яті Небесної Сотні присвячується
11:24
Пам’яті Небесної Сотні присвячується
У ці дні виповнюється річниця, коли на Майдані Незалежності відбулось прощання із загиблими мітингуючими, яких тоді у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею».
 
За офіційними даними Міністерства охорони здоров’я, під час масових акцій у Києві та інших містах України, загинули 105 людей. Двоє із загиблих героїв – мешканці нашого краю. У Вишгородському  районі відбулися заходи із вшанування героїв-земляків, хто віддав своє життя за незалежність і краще майбутнє рідної України. 
 
18 лютого у Димері на стіні будинку гімназії, де колись навчався Герой України Кіщук Володимир Юрійович, відкрито меморіальну дошку. Вшанувати пам’ять героя прийшли в.о. голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок, голова районної ради Ірина Побідаш, заступник голови РДА Валентина Духота, депутат Київської обласної ради Олександр Приходько,  Димерський селищний голова Леонід Кучерявий, рідні, друзі, громадськість. Виступаючі на мітингу пам’яті наголошували, що Володимир Юрійович загинув за нашу свободу, за викорінення тих негативних явищ, які є у нашій державі, що він виявив себе на Майдані справжнім героєм. Освячення меморіальної дошки провів настоятель храму Козьми і Дем’яна отець Богдан Токальський.
 
19 лютого у Вишгороді відкрито меморіальну дошку Герою України Пехеньку Ігору Олександровичу.  У заході взяли участь голова Київської облдержадміністрації Володимир Шандра, в.о. голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок, голова районної ради Ірина Побідаш, заступник голови РДА Валентина Духота, депутат Київської обласної ради Олександр Приходько,  Вишгородський  міський голова Віктор Решетняк, громадськість міста й району. Усі зазначали у своїх виступах, що громада Вишгородщини вшановує пам’ять героїв, які захищали право українців на демократію, свободу та європейське майбутнє України; що у державі повинні бути радикальні позитивні зміни, бо герої віддали життя за те, щоб наші діти жили в рідній країні, щоб не їхали на чужину шукати кращої долі. Щоб справа, яку розпочали на Майдані – перемогла.
 
Біль втрати рідної людини  та вдячність усім, хто пам’ятає героїв Майдану, прозвучали у виступі Надії Степанівни, матері Ігоря Пехенька.
 
Освячення меморіальної дошки на будинку, де колись жив Ігор Пехенько, провів настоятель церкви Святого Володимира у Вишгороді отець Богдан.
 
Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих на Майдані. До меморіальної дошки  лягли вінки та живі квіти.
 
Герої Майдану назавжди змінили нашу Україну і самих українців, підняли національний і патріотичний дух. На їхньому прикладі вже виховуються нові покоління патріотів.  
 
Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 565 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus