Головна » 2015 » Вересень » 24 » П’ятнадцятий творчий сезон «Дивосвіту»
20:14
П’ятнадцятий творчий сезон «Дивосвіту»

8 вересня на центральній площі Вишгорода було на диво гамірно і весело. Цей дивовижний настрій створювали юні митці з Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», який того дня відкривав свій п’ятнадцятий творчий сезон.
Поєднуючи «красиве і корисне», дивосвітівці, крім концертної програми, підготували цікаві майстер-класи від різних мистецьких студій, тематичні майданчики, а також влаштували благодійний ярмарок «Діти – воїнам АТО».
І діти, і дорослі мали змогу дечого навчитися у юних майстринь з мистецьких студій «Чарівна голка», «Орнамент», «Декоративна мозаїка», «Мрія», «Витівки», «Чарівні кольори»; малювали разом з юними художниками з гуртків «Петриківський розпис» та «Колібрі»; опановували миcтецтво лялькарів на майданчику лялькового театру «Ластівка».
Разом з краєзнавцями-патріотами з Синяківського шкільного музею відвідувачі свята плели маскувальну сітку для наших воїнів, а на тематичному майданчику історико-краєзнавчого клубу «Легіон», що діє на базі Литвинівської школи, вивчали зразки зброї та первинні навички володіння нею, куштували страви «партизанської кухні» легіонерів. А активісти школи лідерів «Флагман» провели збір коштів на лікування тяжкого онкозахворювання для шестирічної Кароліни.
До благодійного ярмарку «Діти – воїнам АТО» долучилися не тільки митці з гуртків та студій «Дивосвіту», але й учні шкіл району: Вишгородської спеціалізованої школи «Сузір’я», Демидівської та Катюжанської спеціалізованих шкіл, Новопет­рівської №1 та №2, Литвинівської, Нижчедубечанської, Лютізької, Ясногородської, Лебедівської та Жукинської загальноосвітніх шкіл.
На початку свята директор Центру творчості Олена Андріяш не тільки офіційно відкрила новий творчий сезон, але й висловила надію на подальший розвиток і розквіт творчого дитячо-юнацького закладу, адже нині, у зв’язку із забудовою багатоповерхівками території впритул до «Дивосвіту», існує небезпека доведення будівлі Центру до аварійного стану. Надію на збереження та розвиток великої дитячої установи висловили батьки вихованців та педагоги «Дивосвіту». Депутат Олександр Семенов, який завітав на свято з подарунковим грошовим сертифікатом, та заступник голови Вишгородської РДА Валентина Духота також побажали подальшого процвітання нашому творчому закладу.
Надзвичайним видовищем була яскрава й емоційна концертна программа творчих колективів «Дивосвіту», яку відкрили барабанщиці зі студії «Феєрія». Великі і маленькі артисти з творчого об’єднання «Різні Люди» були не тільки ведучими цієї програми, але й залучали до неї маленьких глядачів: то танцювали під пісню про «Дивосвіт» маленької співачки Олі Горбач, то пускали чудернацькі мильні кульки та різнокольорові диво-парашути під пісні солістів вокальних студій «Фантазія» та «Смайлик». Потішили всіх своїми виступами вокалісти зі студій «Візерунок», «Соло» та «Доремікс»; танцівники від студії хореографічних мініатюр «Пролісок» та хореографічної студії «Ліберті»; актори з театрально-естрадної студії «Лицедії». Особливо приємними були сюрпризи від випускників «Дивосвіту» – пісні вокального гурту «ПроЗорі» і танець у виконанні першого складу студії «Ліберті» – щоразу на всі ювілейні свята вони згадують своє диво-дитинство і дарують рідній диво-родині своє мистецтво.
Тож результатом кількагодинного свята на центральній площі міста стало величезне задоволення глядачів та учасників, зібрані кошти в сумі чотирьох з половиною тисяч гривень на лікування бійця 11-го батальйону Віктора Андрійчука (позивний «Гном»), тяжко пораненного під час бойових дій у зоні АТО, та обереги і сувеніри для бійців АТО, які були передані голові асоціаціїї учасників АТО Вишгородщини Денису Парижу.
Гучно, весело, яскраво розпочав «Дивосвіт» свій п’ятнадцятий ювілейний творчий сезон! Гучно, весело, яскраво буде в «Диво­світі» щодня, адже тут співають, танцюють, малюють, стають акторами, науковцями, краєзнавцями, розумниками і розумницями, майстрами і майстринями, журналістами, туристами, музикантами, лідерами – словом, яскравими і творчими людьми – близько двох тисяч дітей та підлітків нашого міста і району. 
Щасливої дороги тобі, «Дивосвіте», на шляху творчих відкриттів, у пошуках юних талантів, яким ти допомагаєш відкрити ДИВОвижне у собі самому!

За матеріалами сайту http://divosvit.org

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 479 | Додав: slovo
comments powered by Disqus