Головна » 2015 » Березень » 28 » Освіта є базою інтелектуального потенціалу
10:51
Освіта є базою інтелектуального потенціалу
У Київському Палаці дітей та юнацтва розпочала роботу шоста міжнародна вис­тавка «Сучасні заклади освіти-2015», організаторами якої є Міністерство освіти і нау­ки України, Національна академія педагогічних наук України.
 
На виставці представлено навчальні заклади різних рівнів та напрямів, а також наукових установ і підприємств, що презентують технічне обладнання та програми для впровад­ження в освітню практику. Серед них – 750 навчальних закладів з різних регіонів України, а також заклади та агенції Латвії, Литви, Швейцарії, Польщі, Чехії, Франції, Великобританії, Канади, Словацької Республіки, Естонії, США та Молдови. Серед них представлено матеріали відділу освіти Вишгородської РДА, районного методичного кабінету, Вишгородської районної гімназії «Інтелект», Димерської гімназії, Гаврилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
 
Згідно з програмою виставки 12 березня відбулася церемонія її урочистого відкриття, у якій взяли участь президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор департаменту професійно-технічної освіти МОН України В’ячеслав Супрун та заступник директора департаменту вищої освіти МОН України Микола Фоменко.
 
У привітанні учасникам виставки від мі­ністра освіти і науки України Сергія Квіта наголошується, що освіта є базою для продукування інтелектуального потенціалу нації. Головними пріоритетами освітньої галузі є формування культури самоосвіти у молоді, виховання національної свідомості, обмін досвідом між українськими та закордонними фахівцями та модернізація галузі освіти в Україні відповідно до сучасних світових стандартів.
 
З матеріалами виставки ознайомилася директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Наталія Клокар.
 
Викладачі, наукові працівники, батьки, учителі та керівники закладів освіти відвідали експозиції виробників освітнього обладнання та інформаційних систем, на яких презентувалися електронні засоби навчання, підручники та методичні посібники, засоби навчання для раннього розвитку, шкільні дошки, фліпчарти для нарад і презентацій, стенди для шкіл і дитячих садків, прилади та обладнання для шкільних кабінетів тощо.
 
У ході обговорення з гостями, учасниками та відвідувачами виставки відбувся обмін досвідом фахівців освітньої галузі різних регіонів України та зарубіжних країн, що стало поштовхом до народження нових ідей з питань розвит­ку міжкультурного освітнього діалогу, функціонування освіти в умовах інформаційного суспільства, виховання патріотизму громадян.
 
Відповідно до програми виставки учасники та освітяни Київщини візьмуть участь у проведенні педагогічних читань, науково-практичних конференцій, майстер-класів, семінарів і круглих столів за участю директорів і провідних науковців Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України, фахівців міністерства освіти і науки України, державної наукової установи «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» МОН України, працівників галузі освіти, представників бізнес-структур, на яких презентуватиметься досвід з питань соціального партнерства з навчальними закладами, впровадження нових технологій у педагогічний процес, сучасних досягнень освітянської практики, творчих здобутків в інноваційній модернізації галузі освіти.
 
Для участі в конкурсі з номінацій, що проводився відповідно до програми виставки, було подано матеріали понад 78 учасників Київської області, а саме:  департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації;  комунальний навчальний заклад Київської обласної ради «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів»; 6 відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій, міських рад; 13 районних (міських) методичних кабінетів;  67 дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів Київщини.
 
На виставці також було представлено професійно-технічні навчальні заклади Київщини, Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Г. Сковороди. 
 
12 березня відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу з тематичних номінацій, під час якої були нагороджені: золотою медаллю – методичний кабінет відділу освіти Вишгородської РДА та Вишгородська районна гімназія «Інтелект». Срібною медаллю нагороджена Димерська гімназія Вишгородської районної державної адміністрації. Дипломами учасника виставки відзначені відділ освіти Вишгородської РДА, Гаврилівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.
 
З матеріалами виставкового павільйону «Освіта Київщини» ознайомилися делегації освітян районів і міст області, науковці, представники закладів післядипломної педагогічної освіти, вищих навчальних закладів, батьки та учні.
 
Успішна робота учасників і відвідувачів виставки сприяла встановленню контактів, збагаченню досвідом, розвитку ініціативи в реалізації завдань, визначених сучасним станом розвитку нашої держави.
 
Інф. відділу освіти РДА
Переглядів: 548 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus