Головна » 2018 » Липень » 5 » Олімпійський тріатлон набирає обертів
16:17
Олімпійський тріатлон набирає обертів

У Вишгороді пройшов відкритий чемпіонат України з тріатлону на олімпійській дистанції «VR – Olympic Triathlon», що включає в себе плавання – 1,5 км, велоетап – 40 км та біг – 10 км. Вишгород приймає такий чемпіонат вже втретє (2016, 2017 роки). 
Рельєф та географічне розташування нашого славного міста ідеально підходять для такого виду змагань, тому спортсменам цікаво проходити відповідну дистанцію, і кількість учасників щоразу збільшується. Цього року участь у змаганнях взяли 215 спортсменів, професіонали та аматори різних вікових категорій, і 16 команд. Більше 300 найсильніших тріатлоністів з’їхалися на всеукраїнську першість. І це доволі значна цифра. З кожним роком учасників стає дедалі більше, а це свідчить про те, що тріатлон набирає обертів популярності в нашій країні.
Участь у змаганнях взяли спортсмени з таких регіонів України, як Київ, Львів, Запорізька, Черкаська, Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Житомирська, Полтавська, Львівська, Кіровоградська області.
Серед чоловіків професіоналів перемогу здобув Олексій Сюткін (Черкаси), який подолав дистанцію за 01:58:55. Серед жінок перемогла Маргарита Кирилова (Донецьк), її час – 02:15:43. Серед аматорів найшвидше подолав дистанцію Вячеслав Гончар (02:14:52). В естафеті перемогла команда «Artamonov Team», яка пройшла дистанцію за 02:05:34.
Грошову премію «Рекорд Велесгарда», що становить 10 тисяч гривень, серед професіоналів цього року знову отримав Дмитро Маляр, адже його минулорічний результат 01:56:25 залишився найкращим. Із аматорів також ніхто не побив результат минулого року, тому премію отримав Максим Мазур, який пройшов дистанцію за 02:10:53.
Дуже красиво й ефектно виглядали й самі змагання – пропливши кілометри у морі, плавці щодуху вибігали з води, наввипередки мчали до велостоянки і перетворювалися на велогонщиків. Поганявши  дорогами і горами поблизу Набережної Київського водосховища на своїх залізних конях, велосипедисти паркувалися і ставали легкоатлетами, починаючи біг до фінішу за заповітними медалями.
Участь у нагородженні переможців взяли голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, голова Вишгородської райдержадміністрації Вячеслав Савенок, Вишгородський міський голова Олексій Момот, депутат Вишгородської міської ради, засновник премії «Рекорд Велесгарда» Сергій Пінчук, директор ТОВ «Перший столичний хлібозавод» Оксана Гадомська, засновники клубу «Triatman» Андрій та Юлія Ястребови, головний тренер Федерації тріатлону України Євген Панарін.
Спортивне свято стало можливим також завдяки спонсорській підтримці ТОВ «Перший столичний хлібозавод», представництва компанії «Tissot в Україні», Всеукраїнської громадської організації та спортклубу «Молода Країна» , ТОВ «Синтез», Благодійному фонду Ярослава Москаленка «Джерело надії», ТМ кондитерських виробів «SweetArte».
Охорону правопорядку, безпеку учасників змагань та мешканців міста, благоустрою території під час заходу забезпечили Вишгородський РВ ГУ ДСНС України у Київській області, Вишгородський відділ поліції, військовослужбовці Національної гвардії, Вишгородська станція екстреної медичної допомоги, КЗ «Вишгородський РЦПМСД», Вишгородське районне комунальне підприємство «Комунальник», громадська організація «MotoHelp» та волонтери.
Захід виявився доволі видовищним, чому, безсумнівно, сприяла чітка й продумана його організація, відзначали як учасники, так і гості свята.  Під час свята тріатлону для малечі, яка не брала участі у боротьбі, влаштували свої змагання – малюнок на асфальті на тему «Тріатлон очима дітей».
Організатори спортивного заходу – Міністерство молоді та спорту України, Київська облдержадміністрація, Вишгородська райдержадміністрація, Вишгородська міська рада, Федерація тріатлону України, Київський клуб прихильників тріатлону «Triatman».

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 553 | Додав: slovo
comments powered by Disqus