Головна » 2016 » Листопад » 3 » Олександр Горган – голова КОДА
20:52
Олександр Горган – голова КОДА

Президент України Петро Порошенко 28 жовтня представив новопризначеного голову Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана громадсько-політичному та управлінському активу Київщини.
Офіційне представлення новопризначеного очільника Київщини відбулося за участю першого заступника глави Адміністрації Президента України Віталія Ковальчука, заступників голови Київської обл­держадміністрації, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій та міст обласного значення, а також інших запрошених.
Президент України Петро Порошенко вручив новому керівнику Київської обл­держадміністрації посвідчення та висловив переконання щодо успішної реалізації його позитивних напрацювань попередньої діяльності в новій якості.
Під час свого виступу Петро Порошенко зазначив, що сьогодні вже можна підводити перші підсумки реформ. «За два з половиною роки нам вдалося створити з нуля власну армію, яка є дуже важливим елементом нашої незалежності. Також ми створили міжнародну коаліцію, яка міцно забезпечує ізоляцію агресора і повну підтримку України. Але ми не можемо тішитись лише цими двома напрямками реформування нашої держави. Сектор оборони та безпеки і сектор зовнішньої політики, за які напряму відповідає Президент. Однак є вертикаль влади – обласні та районні адміністрації – і на них відповідальність за стимулювання проведення внутрішніх реформ нашої держави», – зазначив Петро Порошенко.
Президент України окремо наголосив на важливості продовження процесу децентралізації та закликав активізувати процес добровільного створення об’єднаних територіальних громад. Він зазначив, що наразі вже запущено фінансову та бюджетну децентралізацію. «Двадцять три роки українські місцеві бюджети були касами з виплати заробітної платні, з нульовим бюджетом розвитку і страшенними дефіцитами. Свої гроші місцеві бюджети з протягнутою рукою місяцями чекали у казначейства, а іноді давали хабарі для того, щоб витягнути свою власну зароблену копійку. Більшість в цьому залі це пам’ятають», – зазначив глава держави. За його словами, зараз бюджет розвитку громад зріс в п’ять разів. Президент також звернув увагу, що у грудні в 200 об’єднаних територіальних громадах будуть проходити вибори. «Розширення прав та можливостей місцевого самоврядування має кореспондуватися зі збільшенням відповідальності», – додав Петро Порошенко.
Президент нагадав про рішення Національної ради реформ щодо реформування податкової системи та запровадження змін із адміністрування податків, зокрема створення електронного кабінету платника податків, запровадження автоматичного відшкодування ПДВ, захист малого та середнього бізнесу тощо. Президент також нагадав про нещодавнє рішення підвищити мінімальну заробітну плату з 2017 року до 3200 грн.
Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган подякував Президентові України Петру Порошенку за довіру та запевнив присутніх у своїй відкритості та готовності працювати у єдиній команді з керівниками області усіх рівнів. «Для мене висока честь в цей доленосний час на такій відповідальній посаді виконати свій обов’язок перед рідною країною», – наголосив Олександр Горган.

За інф. сайту КОДА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 518 | Додав: slovo
comments powered by Disqus