Головна » 2015 » Березень » 18 » Обережно - вогонь
10:41
Обережно - вогонь
Початок пожежонебезпечного періоду щороку викликає тривогу і занепокоєння лісівників. Як стихійного лиха чекають вони весняного піку пожеж у квітні-травні, що буває через масове випалювання сухої трав'яної рослинності на полях, пустищах, вздовж доріг.
 
І це в той час, коли в держлісгоспах ще не закінчено влаштування мінералізованих смуг, не в повних обсягах проведено інші протипожежні заходи, не з'явився новий трав'яний покрив. Тому і виникає тоді найбільша кількість лісових пожеж. Торік за ці два весняних місяці у ДП "Вищедубечанське лісове господарство" трапилось 5 випадків (29 %), якими пройдено 1.7 га від загальної площі пожеж.
 
Погодні умови початком пожежонебезпечного періоду 2015 року на території України анамальні. ДП "Вищедубечанське лісове господарство" в минулому році виконав план з організаційно- технічних протипожежних заходів: влаштовано 455 км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними на 941 км. Перекривались позапланові лісові дороги, на в'їздах у ліс та вздовж доріг встановлювались аншлаги на протипожежну тематику.
 
У вихідні та святкові дні, в дні з високою пожежною небезпекою за погодними умовами в хвойних насадженнях для попередження виникнення пожеж проводились рейди з виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах. Так, проведено 57 рейд, під час яких виявлено та оштрафовано 95 порушники на суму 1690 грн. До речі, штрафи за порушення правил пожежної безпеки становлять від 51 до 170 грн. Окрім цього, винні зобов'язані сплатити збитки, нанесені лісовою пожежею.
 
Державною лісовою охороною держлісгоспу проводилась значна профілактична робота в засобах масової інформації, а також з населенням.
 
Все ж у лісах держлісгоспу виникло 17 лісових пожеж на площі 2.39 га. Середня площа однієї пожежі становить 0,14 га, що свідчить про досить високу оперативність роботи служби пожежегасіння держлісгоспу.
 
Значну допомогу лісівникам по виявленню лісових пожеж надавало населення. Отже, якщо ви помітили дим або вогонь, не залишайте це без уваги. Повідомте в лісництво, держлісгосп, пожежний відділ, сільську раду чи відділ міліції. Ліс завжди віддячить вам за порятунок: у літню спеку- прохолодою, восени- грибами та ягодами, та й у будь-яку пору - чистим повітрям.
 
Інженер з охорони захисту лісу ДП "Вищедубечанське лісове господарство" Ігор Михайлович Демидась.
 
Тел: (04596) 48-2-53, 48-1-79, 48-3-45. 050-383-74-52
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 573 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus