Головна » 2013 » Березень » 9 » Нові правила землевпорядкування
12:03
Нові правила землевпорядкування
Представники Держземагентства – заступник начальника управління землеустрою, охорони, оцінки, моніторингу та ринку земель Київської області Марія Маноха та начальник відділу Держземагентства у Вишгородському районі Київської області Дмитро Фурман зустрілися з журналістами з приводу функціонування Національної кадастрової системи, введення нового порядку реєстрації земельних ділянок та здійснення зворотного зв’язку власників земельних ділянок, зокрема, для виправлення неточностей у Національній кадастровій системі. 

Як зазначив Дмитро Фурман, з 1 січня 2013 року в Україні відкрито доступ до Національної кадастрової системи (НКС). Один з її важливих елементів – публічна кадастрова карта, за допомогою якої громадяни Вишгородського району мають доступ до кадастрової інформації про свої земельні ділянки. Також введено новий порядок оформлення прав на земельні ділянки та інше нерухоме майно. Набули чинності два законодавчі акти, що впроваджують істотні нововведення у правове регулювання відносин щодо земельної та неземельної нерухомості: Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та Закон України «Про Державний земельний кадастр». 

Відділом Держземагентсгва у Вишгородському районі сьогодні ведеться активна робота по реєстрації земельних ділянок. На території району працює чотири кадастрові реєстратори. 

На сьогоднішній день зареєстровано 600 земельних ділянок для подальшого оформлення прав на земельні ділянки в Реєстраційній службі Вишгородського районного управління юстиції та надано 386 витягів з Держаного земельного кадастру для оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки. 

Консультації у відділі надаються щоденно і завжди раді допомогти людям в реалізації своїх законних прав та інтересів практичною та роз’яснювальної роботою.
Переглядів: 832 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus