Головна » 2014 » Жовтень » 18 » Нові часи – актуальні завдання
10:46
Нові часи – актуальні завдання
Першого жовтня стартував фотоконкурс «Позитив життя-2014». Районна організація Товариства Червоного Хреста запрошує у межах району долучитись до цього обласного конкурсу учнівську, студентську та працюючу молодь. Але ця акція – не єдина із заходів, що започаткувала районна організація  Товариства останнім часом.
 
«Позитив життя - 2014» проводиться в рамках міжнародного проекту «Підвищення інформованості молоді про СНІД – основа здоров’я в майбутньому» і має на меті розвиток соціальної активності молоді, популяризацію та пропаганду здорового способу життя.
 
Конкурсні роботи оцінюватимуться за трьома темами: «Як я дбаю про своє здоров’я» (формування навичок здорового способу життя, профілактика асоціальних явищ у молодіжному середовищі); «Живи яскраво!» (популяризація позитивних форм дитячого та молодіжного дозвілля, пропаганда здорового способу життя, спорту, туризму і т.д.);  «Червоний Хрест на варті здоров’я» (участь дітей та молоді у діяльності Товариства Червоного Хреста). Уже після 1 листопада, коли закінчується термін подання робіт, відбудеться їх оцінювання в соціальних мережах, яке братиметься до уваги при підведенні підсумків членами журі. Результати конкурсу плануємо оголосити 1 грудня нинішнього року.
 
Районна організація також активно підтримує переселенців та постраждалих із східних областей. Нині проводиться благодійна акція «Місія добра»  –  Червоний Хрест просить усіх, хто вміє в’язати, взяти участь у цій акції і вив’язати шарфи, шкарпетки. Районна організація в цій акції взяла на себе не тільки суто організаційні функції, а й забезпечує пряжею для виробів. Ще одна ініціатива червонохрестної організації  – створення загону швидкого  реагування для надання першої допомоги населенню під час збройних конфліктів, стихійного лиха, катастроф та аварій. ЧХ запрошує до загону волонтерів – чоловіків 18-50 років. А минулої п’ятниці працівники районної організації Товариства Червоного Хреста взяли участь у благодійному концерті, що відбувся у районному Будинку культури. Зібрані кошти організація спрямує на підтримку постраждалих і переселенців, поранених  у зоні збройного конфлікту на сході України. Дякуємо всім, хто долучається до наших акцій. 
 
Ірина ПРАВДИВА,
голова районної організації Товариства Червоного Хреста
Фото Галини МАКАРЕНКО
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 394 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus