Головна » 2016 » Лютий » 4 » Нова поліція: демонструвати силу добра
18:57
Нова поліція: демонструвати силу добра

Другого лютого у Вишгороді відбулася презентація груп швидкого реагування Вишгородського відділу поліції. Але й без вказаного заходу мешканці та гості міста зранку цього ж дня відзначали пожвавлення діяльності правоохоронців. Начальник районного відділу поліції Павло Панфьоров повідомив у соцмережах, що перед адмінбудинком відбулося урочисте шикування працівників особового складу новостворених груп за участі голови райдержадміністрації Олександра Горгана, голови районної ради Ростислава Кириченка, Вишгородського міського голови Олексія Момота, першого заступника голови Вишгородської РДА В’ячеслава Савенка та керівного складу відділу поліції. Провести захід саме в центрі вирішили, щоб до події могла долучитися і громадськість Вишгорода. 
Павло Панфьоров повідомив, що групи сформовано з правоохоронців, які успішно пройшли переатестацію. У складі чоловічого колективу є також дівчина. Основне завдання груп – своєчасне та ефективне реагування на повідомлення про події та правопорушення (що не містять кримінальних ознак), викриття та затримання злочинців, забезпечення безпеки і належного громадського порядку на вулицях, здійснення невідкладних дій на місці вчинення правопорушень щодо охорони місця події, надання допомоги потерпілим, виявлення очевидців, переслідування та затримання підозрюваних у вчиненні злочинів осіб та правопорушників, нагляд за дотриманням правил дорожнього руху, допомога громадянам, які потрапили в складну ситуацію з економічних, соціальних чи інших причин, а також внаслідок надзвичайних ситуацій чи стихійних лих, надання правової допомоги у межах своєї компетенції.
Також начальник Вишгородської поліції Павло Панфьоров додав: «Чергування двох груп буде організовано цілодобово, одна група працюватиме за восьмигодинним графіком. До складу кожної входитимуть два поліцейських. Працівники забезпечені всім необхідним спорядженням, автомобілі оснащені обладнанням сучасного зразка».
Керівники району і міста висловили єдине побажання: окрім зразкового виконання службових обов’язків у лавах Вишгородської поліції, перше, що сьогодні треба зробити – це відновити довіру громади до правоохоронних органів. Тому на нових поліцейських і покладено особливу місію та надію щодо плідної й ефективної співпраці з населенням.
Для всіх бажаючих начальник відділу превентивної діяльності майор Андрій Пожар організував та провів огляд патрульних автомобілів «Рено» і «Тойота».
Примітно, що вже за перші години патрулювання вдалося попередити серйозне правопорушення. Так цього ж таки дня близько 23.00 групою швидкого реагування Вишгородського відділу поліції за порушення правил дорожнього руху було зупинено автомобіль марки «Опель Кадет» білого кольору, що створював аварійно небезпечну ситуацію для учасників дорожнього руху (безпричинне маневрування проїзджою частиною). Під час перевірки водія, жителя села Демидів, йому було висунуто підозру в алкогольному або наркотичному сп’янінні. Від проходження експертизи громадянин відмовився. На водія складено протокол за вчинення порушень, передбачених ст. 130 КУпАП. У присутності свідків поліцейські запропонували водієві та пасажирці автомобіля надати для поверхневого огляду вміст кишень. Жінка виставила пачку цигарок, у якій знаходився згорток фольги. У ньому виявилася речовина зовні схожа на амфетамін, вагою близько 10 грамів. Зі слів жінки, наркотичну речовину вона зберігала для власного вживання.
Таким чином, працівники новостворених поліцейських оперативних груп уже в перший день на практиці довели дієвість та необхідність своєї роботи.

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 763 | Додав: slovo
comments powered by Disqus