Головна » 2015 » Вересень » 21 » Нічиє – не значить своє…
12:47
Нічиє – не значить своє…

Минулого четверга під час чергового об’їзду району активістами громадської організації «Зелений корпус», яка вже довгий час займається виявленням несанкціонованих звалищ та інших порушень природоохоронного законодавства, включаючи незаконне використання надр, було виявлено факт проведення земельних робіт в районі зоопарку «12 місяців», що поблизу села Демидів.

Під’їхавши ближче, представники громадської організації побачили виритий екскаватором рів близько 900 метрів, на дні якого лежала азбестова труба, у деяких місцях пошкоджена технікою. Активісти миттєво доповіли про ситуацію голові Вишгородської райдержадміністрації Олександру Горгану, з яким перебувають у тісній співпраці.

Зі свого боку Олександр Любомирович зреагував миттєво, виїхавши на місце події та повідомивши про ситуацію начальнику Вишгородського РВ ГУ МВС України в Київській області Павлу Панфьорову. Цього ж вечора на місце події виїхала слідчо­оперативна група на чолі з начальником райвідділу. При обстеженні території було виявлено спробу викрадення труб, призначених для меліорації. Особи, які намагалися скоїти злочин, встановлені, також встановлений власник екскаватора. Свої дії вони пояснили тим, що труби нібито «нічийні». Даний факт зареєстрований в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень, наразі проводиться перевірка. Зі слів Павла Панфьорова такі дії з боку мешканців району не є новизною, тому працівниками міліції проводяться профілактичні роботи для упередження подібних випадків.

– Роками державна власність безкарно розкрадалась. Те, що було збудовано спільними зусиллями і становило основу економіки країни, переходило в руки метких мародерів. Складні інженерні системи, які ми не можемо відтворити сьогодні, під прикриттям корумпованих чиновників перетворювались на брухт і уламки, які продавались на вагу. Ця дикунська жага до легкої наживи привела до повного колапсу основних систем життєзабезпечення району.

Зараз нова державна влада здійснює наступ на корупцію і зупиняє грабунок суспільних надбань. Запобігання викраденню майже кілометра асбестового трубопроводу між Демидовим і Литвинівкою стало прикладом спільної діяльності громадськості, державної влади в районі і силових структур. 

За підтримки райдержадміністрації непідкупні активісти «Зеленого корпусу» щоденно інспектують територію Вишгородського району. Так громадськість підсилює роботу правоохоронців, які все ще мають значний дефіцит ресурсів для контролю усього периметру району. Справою честі для працівників міліції є виявлення і притягнення до відповідальності усіх причетних до цього злочину.  Суворе покарання винних сприятиме зміцненню довіри громади до правоохоронців і спонукатиме мешканців району співпрацювати з міліцією і повідомляти про підготовку до вчинення подіб­них злочинів. 

Тільки спільними зусиллями ми зупинимо будь­яку спробу грабування району,  – вважає голова райдержадміністрації  Олександр Горган. 

Інф. «Слова»

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 512 | Додав: slovo
comments powered by Disqus