Головна » 2015 » Січень » 31 » Несправні електроприлади та печі
11:28
Несправні електроприлади та печі

27 січня інспекторським складом Вишгородського районного відділу ДСНС України у Київській області проведено комплексне пожежно-профілактичне відпрацювання об'єктів та житлового сектору, розташованого на території Демидівської сільської ради.

Рятувальники провели протипожежний інструктаж з депутатським корпусом. Під час перевірки житлового сектору особливу увагу звернено на громадян так званої «групи ризику». Працівники ДСНС провели протипожежні інструктажі з багатодітними сім’ями, одинокими та пристарілими людьми, перевірили стан печей, оглянули електроприлади та наддали поради по безпечному їх використанню у пожежо-небезпечний період. А щоб господарі не забували правила пожежної безпеки в побуті, їм було роздано тематичні листівки. Виявлені недоліки у житлових будинках рятівники рекомендували власникам усунути в найкоротший термін, адже вони можуть призвести до пожежі.

З давніх-давен люди топлять піч, але й досі не всі знають, як це правильно робити. Найчастіше внаслідок порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печей виникають пожежі. Обставини доволі різні від появи тріщин на печі унаслідок перегрівання, відсутності біля топкового отвору металевого листа розміром 0,7 на 0,5 метрів до не чищення від сажі димоходів. Найменша жаринка може привести до біди та перетворити житло на попіл.

У містах та селах, де пічне опалення вже рідкість, пожежі найчастіше виникають через порушення правил експлуатації електро-побутових приладів, передусім електронагрівальних. Сучасне життя не можливо собі уявити без різноманітних електричних приладів починаючи від простої праски закінчуючи модернізованим кондиціонером. Проте, мало хто з нас задумується про небезпеку, яку вони можуть нести.  А якщо до цього додати зневажливе ставлення до їх експлуатації, то отримуєм отакий собі «вибуховий мікс». Для того, щоб уникнути подібного чи, принаймні, зменшити негативні наслідки необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті: не користуватися несправними електроприладами, ніколи не залишати увімкнений електроприлад без нагляду; не вмикати в одну розетку кілька електроприладів. Потрібно дотримуватися правил включення електроприладу в мережу: спочатку підключається електрошнур до приладу, а потім – до мережі.  Вимкнення приладу проводиться у зворотному порядку. Не користуйтеся електричними пристроями, перебуваючи у воді. Не можна також гасити водою палаючі електроприлади, які підключені до електромережі.

Віталій ТАРАЗЮК,

головний інспектор Вишгородського РВ

ГУ ДСНС України у Київській області,  майор служби цивільного захисту

 

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 523 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus