Головна » 2015 » Лютий » 28 » Недолугість гірше диверсії
10:31
Недолугість гірше диверсії
Останнім часом у Київській області почастішали випадки навмисного пошкодження трансформаторних підстанцій. Не обминуло це лихо і Вишгородський район. 
 
Зокрема у 2014 році несанкціоноване зливання масла або його крадіжки з промислових трансформаторів спостерігалося у ряді населених пунктів лівобережжя Вишгородщини. У Нижчій та Вищій Дубечнях, Пірновому, Сувиді… Подібним чином лише за 2014 рік підприємству районних електромереж завдано шкоди більш як на мільйон гривень. На якийсь час залишалися без енергопостачання цілі сільські вулиці для заміни генераторів, що просто згоріли без оливи, додатково залучена значна кількість ремонтників та спеціалістів-енергетиків, а також матеріальні ресурси. Зрозуміло, що боротися з цим кримінальним явищем необхідно всім. Міліції, головам сільських рад, депутатам місцевого рівня, громадськості. У сьогоднішніх складних політичних та економічних умовах подібні злочини мають кваліфікуватися як саботаж і каратися відповідним чином.
 
Прикро, що незважаючи на знач­ні потуги енергетиків у боротьбі з цим явищем, роз’яснювальну роботу серед населення та окремих мешканців сіл та селищ району, ця негативна практика не припиняється. Так нещодавно на демидівській ділянці районних електромереж невідомими було викрадено кілька пристроїв для заземлення вартістю 900 гривень кожен. Для ремонту обладнання було залучено кілька ремонтних бригад. Районному підприємству нанесено значні фінансові збитки. До розкриття справи залучено міліцію, однак і представників сільських громад це має не обходити. Людям потрібно постійно прискіпливіше придивлятися до оточуючих і обов’язково повідомляти міліцію, що, наприклад, щось підо­зріле принесли до пункту здачі кольорових металів, що хтось обробив дерев’яний тин, скажімо, трансформаторним маслом тощо… Адже явища крадіжок, що спостерігаються і до нині в районі, можна сміливо розглядати як спрямовану диверсію з усіма можливими для крадія наслідками в умовах того надзвичайного  стану, у якому зараз перебуває наша країна.
 
Сергій ФОРОЩА,
начальник Вишгородського району електромереж
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 425 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus