Головна » 2015 » Червень » 13 » Не зупинятись на досягнутому
10:47
Не зупинятись на досягнутому
Звітно-виборна конференція Вишгородської районної організації Товариства Червоного Хреста України стала, по суті, підсумком діяльності благодійної та медико-соціальної роботи всієї районної громади.
 
На конференцію було обрано 106 делегатів із 32 первинних організацій Товариства, а у звіті голови ВРОТЧХ Ірини Правдивої та виступах членів Товариства, представників підприємств та організацій, що з ним співпрацюють, звучали цифри і факти, які демонструють надзвичайно високу активність цієї громадської організації, розповідають про проекти, що реалізуються в кожному населеному пункті району.
 
Районна організація, як зазначила у своєму виступі Ірина Правдива, сьогодні працює за кількома напрямками. Зокрема, це – центр медико-соціальної допомоги Товариства Червоного Хреста, патронажна медична сестра, соціальний супровід та формування прихильності до лікування туберкульозу, програма курсів за напрямком підготовки «Доглядальниця за тяжкохворими в домашніх умовах», проект «Пом’якшення наслідків переміщення для жінок та сімей в Україні», гаряче харчування, акція «Місія доб­ра». Щоб наблизити медико-соціальні послуги до споживачів у всі, навіть віддалені, населені пункти району, районна організація реалізує проект «Кімната медико-соціальної допомоги». Уже кілька років поспіль така кімната успішно діє в Димері. А сьогодні, за підтримки виконкомів місцевих рад, вони створюються у селах Лютіж, Нові Петрівці та Старі Петрівці. 
 
– На сьогодні досить активно реалізується і напрямок «Загін першої допомоги Товариства», який бере на себе, по суті, роль посередника між «швидкою допомогою» і рятувальною службою, – зауважує керівник загону Андрій Сологуб. 
 
Серед іншої діяльності районної організації – розповсюдження марок Товариства, збір та надання гуманітарної допомоги у вигляді одягу, взуття, постільної білизни та іншого, що дає змогу допомагати малозабезпеченим громадянам району, вимушеним переселенцям із зони АТО та іншим категоріям, котрі цього потребують.
 
За переконанням виступаючих, у обговоренні звітної доповіді, враховуючи всі названі факти, роботу районної організації можна оцінити на «задовільно». Голова та правління організації постійно удосконалюють методи роботи, розширюють інформаційну діяльність, залучаючи ЗМІ та соцмережі, створено також і сайт організації. Разом з тим, обговорюючи питання подальшої діяльності і розвитку червонохрестного руху, учасники конференції наголошували на необхідності розширення мережі загонів першої допомоги, кімнат медико-соціальної допомоги, формування нових волонтерських загонів, що дасть змогу охопити допомогою ширші верстви населення.  
 
Нинішнє керівництво, як наголошували учасники обговорення доповіді, гідно продовжує починання колишнього голови районної організації Таміли Орел. Учасники конференції надіслали їй телеграму зі словами вдячності за багаторічну працю і повідомленням, що вона обрана почесним членом районної організації.
 
Учасників конференції привітали і висловили своє бачення сьогоднішньої діяльності Товариства та подальшого його розвитку представники влади й вищі організації, партнери і громадські діячі. Голова райдержадміністрації Олександр Горган зауважив, що діяльність цієї громадської організації надзвичайно важлива, і районна влада буде активно підтримувати всі починання, і вручив Ірині Правдивій сертифікат на холодильник. Голова районної ради Ірина Побідаш відзначила якісні зміни, що відбулися в організації останнім часом, заступник голови райдержадміністрації Валентина Духота (до речі, саме вона головувала на конференції) наголосила, що часто ставить у приклад структурним підрозділам РДА діяльність цієї громадської організації, але також зауважила, що треба більш критично підходити до роботи і не зупинятись на досягнутому.  Позитивну оцінку діяльності районної організації Товариства дали  президент Національного комітету  Товариства Червоного Хреста Іван Усіченко та  голова обласної організації Товариства Олег Гуленко. Вони також означили основні напрямки діяльності Товариства, над реалізацією яких районній організації треба працювати у першу чергу. Це – значна увага переселенцям та потерпілим в зоні АТО,  підтримка сімей поранених та загиблих воїнів, розвиток волонтерського руху, співпраця з підприємствами та організаціями з тим, щоб обхопити наданням допомоги якомога ширші верстви населення, розширити мережі надання медико-соціальних послуг та інше. 
 
Почесний патрон Товариства Семен Поташник, головний лікар Вишгородської центральної районної лікарні Віктор Павленко, аналізуючи роботу районної організації, зауважували активне співробітництво Товариства з медичними установами та громадськими організаціями і висловили сподівання, що подальша тісна співпраця дозволить реалізувати значно ширші проекти. Завідуюча відділення соціально-побутової адаптації районного територіального центру соціального обслуговування Ірина Войтенко вручила  Ірині Правдивій Подяку центру за співпрацю, а фольклорний колектив «Золотий вік», що працює при центрі, привітав учасників конференції кількома українськими піснями.
 
Як наголосила Ірина Правдива, діяльність районної організації була б неможлива без активної підтримки підприємств і організацій, волонтерів. Від імені Національного комітету, обласної та районної організацій Товариства були вручені відзнаки, численні грамоти та подяки як виявлення пошани до людей, які на громадських засадах виконують великі обсяги суспільно-значимої роботи.
 
Конференція обрала делегатів на обласну звітно-виборну конференцію, членів правління районної організації, до якого увійшли представники громадськості, органів влади, засобів масової інформації,  і вже на першому (відкритому) засіданні правління головою районної організації Товариства Червоного Хреста обрано Ірину Правдиву.
 
Дякуючи за довіру, Ірина Олександрівна зауважила: «Розумію всю відповідальність, покладену на мене. І запевняю, що докладу всіх зусиль, щоб районна організація не втратила своїх позицій, а примножила їх, стала для громади району опорою у реалізації медико-соціальних проектів».
 
Анастасія ЛЕСИК
Фото автора
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 534 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus