Головна » 2014 » Серпень » 30 » Не залишити людину наодинці з проблемою
10:46
Не залишити людину наодинці з проблемою
У приміщенні райдержадміністрації відбулася нарада щодо виконання районної Програми запобігання підтопленню. У засіданні брали участь в.о. голови райдержадміністрації Вячеслав Савенок, народний депутат України Ярослав Москаленко, голова Державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук, депутат обласної ради Олександр Приходько, керівник відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та розвитку інфраструктури РДА  Дмитро Ликов.
 
Велику увагу учасники наради приділили необхідності подальшого укріплення берегової лінії Київського водосховища, подальшому розчищенню русел річок та зливових систем.
 
Під час засідання прийнято рішення провести 27 вересня громадські слухання по проекту розчистки ставка у Катюжанці, протягом місяця підготувати проект водовідведення у Нових Петрівцях, також розглянуто питання зсуву ґрунту по вул. Межи­гірській у Нових Петрівцях та по пров. Леніна у Старих Петрівцях, укріплення берега по вул. Юрківській. Крім того, розглядалося питання закінчення проекту водовідведення та природного випарника у Вишгороді. 
 
Ярослав Москаленко торкнувся питання запланованої на вул. Набережній забудови, яка в собі може нести суттєві негативні наслідки для зливової системи. 
 
– Сьогодні зливової каналізації у Вишгороді немає, – зазначив Ярослав Москаленко. – Вся вода, що стікає, упирається в дорогу по вул. Набережній та річку Монашка і накопичується у природному випарнику. Зараз необхідно закінчити проект, яким буде забезпечена перекачка води до русла Дніпра. А у зв’язку з тим, що Вишгородський виконком запланував будівництво на вул. Набережній трьох 16-поверхівок, це може катастрофічно погіршити ситуацію з водовідведенням. Якщо виконком міста доведе можливість такого будівництва, а вишгородці на громадських слуханнях його підтримають, треба буде ставити питання щодо розроблення проекту та будівництва водовідводу не за рахунок бюджету територіальної громади, а забудовника цих багатоповерхівок. Це треба зафіксувати у містобудівних умовах, а для запобігання екологічної катастрофи, роботи треба виконувати під контролем Держводагентства. Це потрібно зробити для сьогоднішніх та майбутніх мешканців Вишгорода, щоб по закінченні будівництва люди не залишилися на самоті зі своїми проблемами.
 
Василь Сташук повідомив про закінчення робіт з розчищення русла каналу та запобіганню підтоплення садиб у Рудні-Димерської і так званого проколу під дорогою у Вишгороді.
 
Інф. «Слова»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 457 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus