Головна » 2018 » Жовтень » 11 » Не забути ті страшні роки
16:05
Не забути ті страшні роки

Поїздка до Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» справила на учнів Вищедубечанської ЗОШ I-III ступенів неабияке враження, адже більшість школярів відвідали музей уперше.
Перед нами розгорнулися ніби справжні події Другої світової війни. Особливе враження справила діорама, яка перенесла уяву учнів у страшні часи війни. Кожен штрих, кожен малюнок вражає трагічністю подій війни і величчю солдатів-захисників. Горіли хати, дерева, земля під ногами, а бійці йшли вперед, захищаючи кожен клаптик рідної землі.
Вражає у музеї кількість зброї, солдатського спорядження, техніка, особисті речі воїнів. Скільки ж праці докладено, проведено пошукової роботи, щоб передати і нагадати нащадкам історію нашої країни!
Давно минула війна, відходять у вічність останні солдати, але експонати музею не дадуть українцям забути ті страшні часи. «Дуже сподобалась діорама. Неймовірно, цікаво і повчально. А що вже говорити про бойову техніку на алеї. Дякуємо за інформативну екскурсію» (Мирослав Шевченко, 10 клас). «Я дуже вдячна за цікаву екскурсію. Мені сподобалось усе. Шкода тих воїнів, які загинули на війні, назавжди залишившись молодими. Але без них не було б сьогоднішньої України і мене» (Вікторія Романенко, 7 клас). «Я приємно вражений тим, що в житті є люди, небайдужі до історії – без них ми виросли б людьми без пам’яті про минуле» (Олександр Школяренко, 9 клас).
Глибоко вразили і запали в душу  фото воїнів, учасників АТО – проводимо мимохідь паралель між двома війнами і впевнені, що Україна була, є і буде, бо є справжні патріоти, на яких тримається мир і спокій на нашій землі. 
Учні і вчителі щиро вдячні берегині козацтва Любові Юрченко, яка організувала екскурсію, та Благодійному фонду Романа Буковського за надання транспорту. 
Минають роки, відходять у вічність ветерани, але й через століття прийдешні покоління українців пам’ятатимуть про наших славних пращурів.

Наталія АРТЮХ

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 423 | Додав: slovo
comments powered by Disqus