Головна » 2015 » Квітень » 18 » Навчайте особистим прикладом
11:05
Навчайте особистим прикладом
Майже весь свій вільний час дітлахи проводять на вулицях, і тому не варте  ігнорування правила безпеки і на дорозі, що може привести до трагічних наслідків. 
 
Звертаємося до дорослих – ваша уважність, увага до дітей та особистий приклад щодо виконання правил дорожнього руху допоможе уникнути лиха. Безпека дітей залежить, насамперед, від вас. 
 
Як свідчить статистика, щороку значне зростання дитячого дорожньо-транспортного травматизму спостерігається під час канікул. Тому ДАІ ще раз звертається до батьків маленьких учасників дорожнього руху та наголошує, що біда на дорозі відбувається найчастіше через безконтрольність батьків, їх безвідповідальність та нехтування правилами безпеки при перевезенні дітей особистим транспортом. У тому, що діти стають учасниками дорожньо-транспортних пригод, винні в більшості випадків дорослі – водії. Прищеплюйте дітям навички дотримання правил дорожнього руху, ніколи у присутності дитини не порушуйте їх – потім переконати словом буде набагато важче ніж щодня навчати особистим прикладом.
 
Тож, шановні водії, дотримання правил – це закон, тому обговорення тут недоречне. Будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, що зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Адже поведінку дитини важко передбачити, і вона може несподівано вибігти на дорогу.
 
Пам’ятайте! Від кожного з нас залежить здоров’я і життя наших дітей!
 
Ганна ЄВТУШОК,
фахівець Центру ДАІ 3202 Вишгородського району
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 470 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus