Головна » 2017 » Квітень » 6 » Настав час захищати Батьківщину
20:10
Настав час захищати Батьківщину

У квiтнi-травнi цього року на строкову вiйськову службу призвуть 14135 громадян України. Це на 2,5 тисячi менше, нiж минулої весни. Такi цифри затвердив Кабінет Міністрів.
Дев’ять тисяч новобранців поповнять лави Збройних сил України, чотири тисячi – лави Нацiональної гвардiї України, 800 призовників направлять до Державної спецiальної служби транспорту. Найбiльше громадян призвуть iз Днiпровської областi – 1,5 тисячi, найменше з Луганської та Закарпатської – 210 i 250 вiдповiдно. 
5 квітня відбулися перші проводи на строкову військову службу 11 мешканців нашого району. Хлопці вишикувались на території військкомату та отримали напутні слова від Вишгородського районного військового комісара Миколи Прибори, вирушили до обласного збірного пункту.
«Призовникiв направлятимуть спершу в навчальнi центри для здобуття вiйськово-облiкової спецiальностi, – розповiв Микола Прибора. – Пiсля пiдготовки їх розподiлятимуть по частинах вiдповiдно до потреби в тих чи iнших спецiалістах. До проведення АТО залучати вiйськовослужбовцiв строкової служби заборонено. Служитимуть хлопці на мирнiй територiї. Якщо хтось виявить бажання, то може укласти контракт i вже, як контрактник, буде служити в бойовому пiдроздiлi, що виконуватиме завдання в АТО». 
Варто зауважити, що призовнику виплачується одноразово 3200 гривень. За тими призовниками, які працювали, на весь період служби зберігається робоче місце та виплачується середньомісячна заробітна плата.
Після проходження служби строковики можуть підписати контракт із Збройними силами України.

Інф. «Слова»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 463 | Додав: slovo
comments powered by Disqus