Головна » 2015 » Березень » 7 » Наша весна прийде – неодмінно!
10:57
Наша весна прийде – неодмінно!
За багаторічною традицією, у перший день весни у Вишгородському районному Центрі художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт» відбулася весняна мистецька акція «Перше березня». 
 
Та цього року зустріч весни у «Дивосвіті» була особливою, з відтінком смутку і надії – надії на мирну весну в Україні. До початку концерту в фойє Центру творчості пройшов благодійний ярмарок «Діти – воїнам АТО». Відбулася акція «Привітай жінку-героя!» – діти писали, малювали, виготовляли привітальні листівки для жінок, які знаходяться в зоні військових дій, аби подарувати їм крап­линку мирної весни напередодні жіночого свята. «Весна прийде…» – таким був лейтмотив мистецьких виступів маленьких і великих артистів.  
 
Щиро і болісно звучали в залі вір­ші у виконанні дівчат з театрально-естрадної студії «Лицедії». Надзвичайно проникливо лунала авторська пісня Яніни Кулиняк «Обереги», яку вона заспівала разом зі своєю вихованкою Марією Джваршеішвілі зі студії «Фантазія». Тугу і сум за материнським теплом відчули усі в пісні «Летіла зозуля…», яку виконали зі своїм керівником Оленою Устіновою дівчатка з вокальної студії «Доремікс». Зворушливий пластичний етюд «Чекання» студії «Viva» – діти, що постійно з нетерпінням чекають: коли ж повернеться татко з війни – розчулив усіх просто до сліз. Ліричні пісні Іветти Лютаєвої та студії «Візерунок», добре відомі багатьом поколінням українців пісні Володимира Івасюка у виконанні Андрія Харкевича, студії «Соло» повертали всім дійсно весняний настрій. Такою ж яскравою та весняною була і композиція «За лісами-горами» у виконанні вокалістки Аліни Самійленко і танцівниць з хореографічної студії «Ліберті». 
 
Звісно, напередодні жіночого свята зовсім маленькі артисти з різних студій «Дивосвіту» привітали своїх мам веселими піснями і танцями. Оптимістичним і надзвичайно натхненним фіналом мистецької акції «Перше березня» стала композиція «З Україною в серці» студії хореографічних мініатюр «Пролісок».
 
На завершення акції вихованці «Дивосвіту» передали кошти та подарунки для наших захисниць, які боронять незалежність нашої країни у зоні АТО, голові благодійного фонду «З відкритим серцем у майбутнє» Ірині Шугайло. 
 
Юні майстрині зі студії «Орнамент», рукодільниці та кондитери з різних мистецьких студій «Дивосвіту» заробили на невеличкому благодійному ярмарку близько двох тисяч гривень.
 
Акцію «Привітай жінку-героя!» підтримали працівники компанії «Avon», які за власні кошти придбали косметичні засоби для наших захисниць,  щоб у важких умовах АТО, вони могли відчувати себе жінками.
 
«Дивосвіт» дуже вдячний усім за небайдужість! 
 
Олена ТИТАРЕНКО,
художній керівник ВРЦХТДЮМ «Дивосвіт»
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 672 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus