Головна » 2014 » Листопад » 29 » Народ має змусити владу перемагати
11:06
Народ має змусити владу перемагати
6 листопада відбулися установчі збори громадської організації «Всеукраїнське батальйонне братство». 68 представників добровольчих батальйонів та волонтерських структур затвердили статут організації. Згідно з цим документом, основною метою «Всеукраїнського батальйонного братства» є «здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема соціальних, економічних, політичних, правових, освітніх, культурних, екологічних та інших інтересів учасників війни, бойових дій та антитерористичних операцій як в Україні, так і за її межами».
 
Розуміння того, що реформи не відбудуться, якщо їх не ініціювати і не контролювати процес їх втілення, спонукало учасників АТО, волонтерів і всіх, хто в тій чи іншій формі бере участь у боротьбі з російською агресією, шукати форми впливу на державну політику у проведенні політичних реформ, економічних, реформ силових структур та у судовій системі. 
 
 «Всеукраїнське батальйонне братство» – одна з перших громадських організацій, створених у відповідь на новітні зов­нішні та внутрішні загрози нашій країні. «Початок покладено, «Всеукраїнське батальйонне братство» зростатиме і набиратиме силу, воно стане колискою нової, моральної політичної еліти, здатної вивести країну на шлях творення і процвітання», – заявив заступник голови правління нової громадської організації, військовий журналіст Костянтин Ільченко.
 
На тому, що перемога у війні з окупантами можлива лише тоді, коли буде переможена корупція і казнокрадство в уряді загалом та в Міністерстві оборони, зокрема, наголошує голова правління «Всеукраїнського батальйонного братства» В’ячеслав Фурса. «Те, що в мирний час ми називали корупцією в армії, сьогодні інакше ніж зрадою я назвати не можу», – заявив він.
 
Є претензії у «Всеукраїнського батальйонного братства» і до політичних рішень, що ухвалює вище керівництво країни. Так званий «мирний процес» грає на руку окупантам. Кожного дня гинуть наші військові. Ворог не припиняє атак на Донецький аеропорт, Маріуполь і Дебальцеве, обстрілює з «Градів» українські села і міста. З боку сепаратистів виросли укріплення, такі що не здатен пробити жоден снаряд. А в нас – окопи. Не перекриті, не укріплені залізобетонними плитами та блоками.
 
Начальник штабу добровольчого батальйону «Айдар» Валентин Лихоліт підкреслив, що українські воїни готові не лише захистити країну від зовнішнього ворога, а й очистити її від корупції, якщо цього не зробить влада.
 
У «Всеукраїнському батальйонному братстві» впевнені, що головна причина всіх цих проблем у тому, що політична система так і не змінилась. Нові обличчя у владі не створили нового обличчя самої влади. Так не повинно бути! Саме тому і створено «Всеукраїнське батальйонне братство» – організацію, яка не дасть повернути старі порядки і змусить владу перемагати ворога, а не наживатись на війні!
 
Юлія КОСТЕНКО, Вишгород
Категорія: Україна | Переглядів: 382 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus