Головна » 2015 » Лютий » 14 » Надійний щит для українського воїна
10:39
Надійний щит для українського воїна
Минулого тижня у Нових Петрівцях на полігоні Національної гвардії американською компанією «Hesco» був презентований захисний модуль, який можна використовувати у зоні проведення АТО для укриття особового складу від ворожого вогню та осколків. Подібні захисні споруди можна використовувати на стаціонарних блокпостах.
 
Захисний комплекс, за словами представників компанії, створений із спеціального сплаву, який має дуже великий коефіцієнт міцності, а направляючі каркасу скріплені між собою за особливою технологією, що підвищує гнучкість та довговічність конструкції. Валяна тканина, що використовується в модулі, зроблена з матеріалу, який не горить, що надає додаткового захисту під час нападу противника.
 
Укріплення може будуватися за лічені хвилини невеликою кількістю людей, що є важливим елементом в умовах бойових дій.
 
На міць модульну споруду було перевірено зі стрілецької зброї, протитанкових гранатометів та гармат різного калібру. «Результат випробувань показав, що використовуючи такий бастіон, можна знизити втрати серед особового складу приблизно на тридцять відсотків. Такий захисний модуль можна застосовувати і під час стихійних лих або при надзвичайних ситуаціях», – зауважив заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан.
 
«Незабаром в Україну вже надійде перша партія захисних споруд, а з часом планується випуск схожих вітчизняних аналогів, – підкреслив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. – Це саме те, що нам потрібно: захистити блокпости, укріпити блокпости та ключові позиції для танків, капонірів, артилерії. Це хороша позиція», – підкреслив міністр.
 
Інф. та фото:
сайт Національної гвардії України
Категорія: Україна | Переглядів: 536 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus