Головна » 2013 » Березень » 9 » Національні інтереси – перш за все
13:34
Національні інтереси – перш за все
В Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулася підсумкова прес-конференція Президента України Віктора Януковича.
 
Реалізація реформ в Україні буде активно продовжуватися. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, відповідаючи на запитання під час прес-конференції. «Нам треба йти цим шляхом. Реформи не проводяться за рік, за два, за три – треба постійно рухатися вперед, шукати інновації. Прискорений розвиток економіки можливий тільки тоді, коли ми будемо прискорено розвивати країну, вкладати кошти», – наголосив Віктор Янукович. Глава держави підкреслив, що довгий час проведення реформ гальмувалося через нестабільну політичну ситуацію у країні. Модернізація, підкреслив Віктор Янукович, це спільна справа усієї країни. «Я радію від того, що ми рухаємося вперед. Працювати треба багато-багато. Я налаштований на таку працю. Важку, цілодобову. І я веду за собою тих людей, хто хоче йти цим шляхом», – сказав Президент України. 

* * * 

Завищена ціна на російський газ впливає на розвиток економіки держави. Віктор Янукович назвав ціну на російське блакитне паливо для України несправедливою та нагадав, що газова угода, підписана у 2009 році, щорічно приносить нашій державі близько 6 мільярдів збитків. «Ці кошти могли піти на розвиток, могли б піти на заробітні плати вчителям, лікарям, пенсіонерам. Сьогодні ці кошти йдуть за контрактом Росії», – сказав глава держави, додавши, що висока ціна на газ також впливає на собівартість продукції, яку випускають вітчизняні підприємства. 

Говорячи про диверсифікацію джерел постачання газу до нашої держави, Віктор Янукович додав, що Україна не лише купує його в Європі та на спотовому ринку, а й розглядає можливості участі у проектах з будівництва газових терміналів, газопроводів то- що. Разом з тим Президент підкреслив, що Україна не вимагає для себе особливої ціни. Єдина умова – об’єктивна ринкова ціна. 

* * * 

Україна прагне виробити ефективні механізми співпраці як з Європейським Союзом, так і з Росією. Глава держави підкреслив, що інтеграція України до ЄС пов’язана із проведенням реформ у нашій державі. «Є реформи, по яких нам треба значно прискоритися… Ці реформи спрямовані на підняття рівня життя людей, підняття рівня демократизації України, прав, свобод громадян. Ці реформи потрібні Україні і, безумовно, вони будуть гармонізувати наші відносини з Європою, сприятимуть гармонізації законодавства українського і європейського, технічних стандартів і так далі», – сказав Віктор Янукович. Президент також підкреслив, що Україна не буде «нехтувати співпрацею» з Митним союзом, і сьогодні тривають переговори щодо форми співробітництва нашої держави з цієї організацією. «Сьогодні шукаємо модель співпраці України з Митним союзом. Ми ведемо переговори, яку модель у відносинах ми застосуємо. Для нас дуже цікаво з точки зору економіки – економічна інтеграція з Митним союзом», – сказав Віктор Янукович. За його словами, товарообіг між Україною та Митним союзом за минулий рік становив 63 млрд доларів, з Європейським Союзом – близько 50 млрд доларів. Молодецькі забави 

Підготовлено за матеріалами 
прес-служби Президента України
Переглядів: 536 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus