Головна » 2015 » Травень » 16 » Нація сильна своїми талантами
10:37
Нація сильна своїми талантами
Ніхто не може дати однозначної відповіді на питання: «Що таке обдарованість дитини?» Можливо, це своєрідна іскра Божа, яку треба відшукати в її душі і допомогти не тільки не згаснути, а спалахнути полум’ям.
 
Вишгородській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 уже понад півстоліття. Змінювались її назви, педагогічні колективи, але всі 53 роки незмінним залишається головне, заради чого в навчальному закладі чесно, творчо і сумлінно працював і працює кожен учитель –  підтримати учня, розвинути його здібності, підготувати ґрунт для того, щоб ці здібності було реалізовано. Тому серед випускників першої школи є відомі люди, багато відмінних спеціалістів, лікарів, журналістів, викладачів, якими вона пишається. 
 
Розвиток обдарованості учнів залежить від професійного рівня педагогів та сучасних креативних методів навчання. У своїй діяльності вчителі школи застосовують інтерактивні методи, розв’язують нестандартні завдання, практикують ділові ігри, використовуючи інформаційно-комунікаційні технології.
 
Добігає кінця 2014-2015 навчальний рік, який став плідним для учнів та їх наставників: досягнуто найкращих результатів в інтелектуальних конкурсах, творчих змаганнях, предметних учнівських олімпіадах на різних етапах.
 
На ІІ (районному) етапі всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін учні школи вибороли 24 призові місця. Перші місця посіли: з екології Юлія Совершенна (11 клас), учитель Тетяна Машковцева, з географії Людмила Стеценко (9 клас), учитель Тамара Рихлик), дев’ятикласниця Валентина Подобєдова –  з обслуговуючої праці (учитель Марія Канарська) та учень 7 класу Андрій Шитіков, який став переможцем відразу з двох предметів – математики і фізики (учитель Мілена Гегельська). Других місць – 12, третіх – 7.
 
На ІІІ (обласному) етапі Вишгородський район представляли Людмила Стеценко та Андрій Шитіков, які отримали «бронзу». Валентина Подобєдова – «золото». А учениця 10 класу Олександ­ра Пождема, яка на районному етапі з російської мови (учитель Галина Петрук) посіла тільки друге місце, зуміла вибороти перше на обласному.
 
Валентина Подобєдова та Олександра Пождема, які брали участь у ІV (республіканському) етапі всеукраїнських учнівських олімпіад у містах Кременець та Київ, одержали дипломи учасників.
 
Результативною є участь школярів у Малій академії наук. Цікаві та змістовні роботи, що отримали найвищу оцінку компетентного журі та, відповідно, перші місця, презентували: Олександра Пождема в секції «Англійська мова» (науковий керівник Юлія Клименко), Дарія Корольова в секції «Правознавство» (науковий керівник Людмила Школьна), Ірина Линник в секції «Психологія» (науковий керівник Тетяна Машковцева), Людмила Стеценко в секції «Географія та ландшафтознавство» (науковий керівник Тамара Рихлик). Юлія Совершенна в секції «Біологія людини» посіла третє місце (науковий керівник Тетяна Машковцева).
 
Олександра Пождема та Людмила Стеценко захищали свої роботи на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в місті Біла Церква та вибороли відповідно третє і друге місця. 
 
Учасники ІІ етапу ХV етапу міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика – Тетяна Бабчук (8 клас), Людмила Стеценко (9 клас), яких навчає Тетяна Самсон, та десятикласник Роман Рудницький (учитель Світлана Двірко) вибороли другі місця, семикласник Андрій Шитіков – третє (учитель Людмила Гаврильчина).
 
Олег Пурхач, учень 11 класу (учитель Тетяна Самсон) посів друге місце в ІІ етапі V міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, шестикласник Сергій Борисевич (учитель Людмила Гаврильчина) та восьмикласниця Марія Джунь ( учитель Світлана Двірко) вибороли «бронзу».
 
Учні школи є активними учасниками міжнародних та всеукраїнських інтелектуальних конкурсів з різних предметів «Колосок», «Кенгуру», «Соняшник», «Грінвіч». За багаторічну активну участь у всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник» (координатор – заступник директора Тетяна Солонікова) школа нагород­жена почесною грамотою.
 
Діана Ященко, учениця 10 класу, стала лауреатом всеукраїнської конференції «Шляхами подвигу і слави», що проходила в місті Миколаєві. Десятикласниця Катерина Солонікова виступила на обласній краєзнавчій конференції учнівської молоді з доповіддю «Друга світова війна у долі моєї родини» та отримала диплом призера. Перше місце у районному конкурсі юних екскурсоводів, що відбувся в Національному музеї-заповіднику «Битва за Київ» посіла Олександра Пождема.
 
Заступник директора з виховної роботи Галина Петрук підготувала шкільну коман­ду «Шанс», яка виборола перше місце в районному конкурсі екологічних бригад, а команда «UPTOWN» під керівництвом випускниці школи Олени Аболмасової посіла третє місце в обласному етапі фестивалю «Дружин юних пожежних», що відбувся в місті Переяслав-Хмельницький і презентуватиме наш район у фіналі.
 
Перелік цих призових місць та перемог свідчить, що теперішній педагогічний та учнівський колективи першої школи тримають достойну естафету, яку передали попередні покоління. Працюйте і надалі самовіддано, творчо з ентузіазмом та горінням. Хай на цьому благородному шляху вас завжди супроводжують успіхи. Найщиріші слова подяки – вчителям, які щедро діляться своїми знаннями, плекають справжніх патріотів нашої держави. Їх мудрість і великодушність залишиться з вихованцями на все життя.
 
Не варто доводити, що кожна нація сильна своїми талантами. А обдарованість – родом з дитинства. Кажуть, що кожна людина народжується з зерном в руці, тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. У Вишгородській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 росте така молодь, яка обов'язково вплете у національний вінок цвіт свого таланту.
 
Катерина ПІНЧУК,
голова батьківського комітету
Вишгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 966 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus