Головна » 2013 » Січень » 19 » На міліцейській хвилі
12:52
На міліцейській хвилі
Люди гинуть на дорогах 

В Управлінні ДАІ Київської області відбулась підсумкова нарада щодо діяльності Державт оінспекції за 2012 рік. 

Незважаючи на вжиті заходи, за 12 місяців минулого року на території області скоєно 1986 ДТП, в яких 430 людей загинуло, та 2416 травмовано. 

Згідно з проведеним аналізом основною причиною скоєння дорожньо-транспортних пригод є перевищення швидкості, в результаті чого сталося 524 ДТП. 

Як зазначив заступник начальника Головного управління МВС України в Київській області полковник міліції Григорій Розум, безпека дорожнього руху – це не тільки робота ДАІ, а й місцевих органів влади, громадськості та інших зацікавлених організацій. На сьогоднішній день, основним напрямком роботи ДАІ повинна бути профілактична робота серед учасників дорожнього руху, при цьому до злісних порушників повинні вживатись суворі заходи впливу, в рамках чинного законодавства. 

Продав пиво неповнолітньому – віддай ліцензію 

За порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами протягом минулого року працівники кримінальної міліції у справах дітей Київської області склали понад 200 протоколів відносно продавців. Вже цього року таких фактів виявлено п’ять. Найуразливіші райони, де частіше фіксуються випадки незаконного продажу, – Білоцерківський, Обухівський, Васильківський. 

У результаті щомісячних, проведених спільно з працівниками державної податкової адміністрації відпрацювань за продаж спиртних напоїв та цигарок впродовж минулого року 42 суб’єкти господарювання були позбавлені ліцензій. 

З іншого боку міліціонери особливу увагу приділяють притягненню до адміністративної відповідальності неповнолітніх за розпивання алкоголю в громадських місцях та паління. Так протягом 2012 року в казну держави за порушення статей 178 та 175 п.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення штраф сплатили близько 650 неповнолітніх віком від 16 років. 

За словами начальника кримінальної міліції у справах дітей столичної області Олександра Дудника, в даному напрямку ведеться активна робота. До суб’єктів господарської діяльності і в подальшому будуть прийматися заходи у разі виявлення фактів незаконного продажу неповнолітнім алкоголю і тютюну. 

ВЗГ ГУМВС України в Київськійобласті
Переглядів: 499 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus