Головна » 2013 » Лютий » 23 » На часі – безперебійне енергопостачання
13:16
На часі – безперебійне енергопостачання
Темою наради, що відбулася 14 лютого у Вишгородській райдержадміністрації під головуванням заступника голови Київської облдержадміністрації Володимира Максименка, було безперебійне енергопостачання населених пунктів Вишгородського району, перспективи та необхідність дотримання правил експлуатації ліній електропередач і подальшої реконструкції об’єктів енергопостачання. Нагальність порушеного питання викликана частими перебоями в енергозабезпеченні населених пунктів, особ ливо взимку нинішнього року. 

Учасники наради дійшли висновку, що негаразди викликані, в основному, порушеннями правил експлуатації ліній електропередач, та догляду за ними під час снігопадів та ожеледиці. Мова йде про необхідність вчасного обрізання лісових насаджень, що спричиняють або можуть спричинити обриви ліній електропередач. 

– Щоправда, це не єдина проблема, що заважає мешканцям віддалених населених пунктів району вчасно, якісно і безперебійно отримувати електроенергію. Голови сільських рад, зокрема Пірнівської та Новосілківської, загострили увагу на проблемі щорічного розширення ввірених їм населених пунктів за рахунок, так званих, «дачників», що зводять, по суті, повноцінні дво-, або триповерхові споруди і там проживають цілорічно, споживаючи електроенергію у великих обсягах, користуючись колодязями та очисними спорудами. Це часто призводить до додаткового навантаження на грунт і підземні джерела, спричиняє перевантаження і відключення сільської електромережі, оскільки реконструювалася вона востаннє у восьмидесятих роках минулогого століття. 

Головуючий на нараді заступник голови Київської облдержадміністрації Володимир Максименко наголосив як на необхідності залучення крупних інвестицій, так і на приватних внесках у розбудову існуючих мереж новими власниками земельних ділянок, що призначені під забудову котеджних комплексів. Заступник технічного директора публічного акціонерного товариства «АЕС Київоб ленерго» Олександр Соловйов загострив увагу на потребі тісної співпраці працівників лісових та мисливських господарств району з енергетиками. 

– Заплановані вирубки мають враховувати інтереси енергетиків, – сказав Соловйов. На що отримав обґрунтоване заперечення від першого заступника начальника обласного управління лісового та мисливського господарства в Київській області Руслана Гудзенка.

– Вирубки планують заздалегідь, передбачаючи вікові, кваліфікаційні та якісні показники деревини, тому їх не можна підлаштовувати до вимог енергетиків-експлуатаційників. Над розв’язанням цього питання теж потрібно разом думати і знаходити спільно узгоджені рішення, – підсумував Руслан Гудзенко. 

Заступник голови Вишгородської райдержадміністрації Олег Міщенко звернувся з настійливим проханням до представників обласної влади та, чи не в першу чергу, до енергетиків, всіляко узгоджувати плани будівництва та реконструкції районних електромереж з представниками місцевої влади та господарниками. Від цього залежить їх успішна та тривала експлуатація. 

Присутні на нараді начальник головного управління земельних ресурсів у Київській області Ігор Зубович та директор департаменту житловогокомунального господарства і паливо-енергетичного комплексу Київської облдержадміністрації Галина Король поділилися з присутніми своїм баченням вирішення питань, що накопичилися. 

Власне, робота наради проілюструвала прагнення учасників до європейського, тобто цивілізованого вирішення проблем, що виникають, а районному керівництву, яке представляли перший заступник голови райдержадміністрації В’ячеслав Савенок та заступник голови райдержадміністрації Олег Міщенко, визначила пріоритетний напрямок роботи у 2013 році і, зокрема, у подальшій координації дій в роботі в цілому. 

Планова нарада перетворилася, по суті, у зацікавлену і плідну розмову на злободенну тему, досвідчених у своїй справі фахівців, із визначенням завдань та шляхів їх виконання. 

Юрій ГОРОВИЙ, «Слово»
Переглядів: 544 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus