Головна » 2014 » Грудень » 27 » На Андрія – вечорниці
11:12
На Андрія – вечорниці
На Андріївських вечорницях у Вишгородській центральній районній бібліотеці для дорослих гадали, калиту кусали, співали обрядові пісні. Організували вечорниці працівники бібліотеки, Вишгородський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та районний будинок культури «Енергетик».
 
Гості йшли на вечорниці як на родинне свято – з гостинцями та добрим настроєм, у вишиванках та барвистих українських хустках, а їх на порозі зустрічали ведучі свята Галина Дмитренко та Ірина Войтенко.
 
Читачі Вишгородської дитячої бібліотеки, учні 4-б класу Вишгородської школи №1 разом зі своїм класним керівником Олесею Гачек та завідуючою бібліотеки Валентиною Скорою  підготували літературно-музичну композицію, яка потішила всіх присутніх щирістю дитячого сприйняття народних традицій. Лауреат обласного конкурсу, фольклорний колектив «Золотий вік» подарував гостям душевні пісні – веселі, сповнені невгасимого українського гумору, і щемливі,  сповнені болю і співпереживання за долю України. Щиро аплодували гості і місцевій поетесі Ользі Дяченко за її задушевні вірші, а експромт Ольги  Андріївни викликав справжній шквал овацій.
 
Гості свята – в основному люди поважного віку, але Галина Дмитренко та Ірина Войтенко запропонували такі цікаві конкурси, що виявилось чимало  охочих взяти у них участь. До речі, переможених тут не було, бо ведучі вручили сувеніри всім учасникам конкурсів.
 
Наталія Рудько, директор територіального центру, вітаючи гостей з новорічно-різдвяними святами, подякувала їм за участь у підготовці свята: «Кожен прийшов на гостину не з порожніми руками і наш святковий стіл був по-справжньому щедрим… Хай так буде у кожному нашому домі! І щоб ми завжди пам’ятали:  коли ми разом, ми – сила, нас не здолають біди і проблеми».
 
Олександр КОНОНЕНКО
Фото автора
Переглядів: 676 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus