Головна » 2015 » Лютий » 28 » Мова – це скарб народу
10:25
Мова – це скарб народу
21-го лютого в Україні відзначили Міжнародний день рідної мови. У Вишгородській районній спеціальній загальноосвітній школі «Надія» відбувся захід під назвою «До мови – серцем пригорнись», метою якого є виховання патріотизму, поваги до рідної мови, народу та Батьківщини.   
 
Учні, їх батьки, вчителі та друзі школи, які завітали до навчального закладу, згадали історію української абетки, відчули велич, красу та силу рідного  слова. Активну участь у  проведенні свята брали не тільки учні, які читали поезії, гуморески, співали пісні, виконували танці, а й усі присутні. Більшість учасників свята були вбрані в український національний одяг. Разом виконали пісню «Рідна мова», добирали епітети для вірша про мову, відгадували загадки, пригадували українські прислів’я і приказки.
 
Вчитель української мови та літератури Марія Чух наголосила на тому, що сьогодні українську мову можна почути у багатьох країнах. На весь світ стало відомим ім’я Петра Яцика, українського мецената з Канади, який започаткував проведення міжнародного конкурсу знавців української мови, спрямованого на її підтримку і розвиток. А у 28 університетах США  вивчають історію, географію, літературу та мову України.
 
Давній друг школи, президент фонду «Святої Ольги» Володимир Малишев, який був присутній на святі, закликав учнів пишатися своєю державою,  мовою, бо без мови ми – ніхто, а з нею – нація, горда та незалежна, і  завдання кожного з нас берегти мову, не засмічувати чужими і грубими словами. За дорученням голови громадської організації «Молода країна» Андрія Пещеріна він вручив сертифікат на придбання спеціального  набору наочно-практичного матеріалу – форм для методики Нумікон, які використовуються для навчання дітей з обмеженими можливостями. Учні ж передали Володимиру Олександровичу виготовлені власноруч обереги  для  наших славних воїнів у зону АТО. 
 
Усі присутні звернулися з молитвою до Бога, прохаючи благословення, заступництва, миру та спокою для нашої Батьківщини – України.
 
Лідія ШКУРКО,
заступник директора ВРС ЗОШ «Надія»
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 489 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus