Головна » 2014 » Листопад » 29 » Моя земля очима сучасників
11:04
Моя земля очима сучасників
Цей заклик об’єднав юних краєзнавців, які зібралися у Миколаєві на Всеукраїнську конференцію «Мій рідний край, моя земля очима сучасників», що пройшла 14-16 листопада у Миколаївському обласному центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Київщину представляла вихованка гуртка «Історія рідного краю. МАН» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», учениця 10 класу Вишгородської загальноосвітньої школи №1 Діана Ященко зі своїм керівником Наталією Сахаровою.
 
Програма конференції була насиченою і багатогранною. Урочисте відкриття – театралізований пролог у виконанні вихованців гуртка «Мистецтвознавче краєзнавство» Миколаївського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді та студентів державного коледжу культури та мистецтв – передало патріотично-емоційний настрій усім учасникам форуму. Під час пленарної частини перед юними краєзнавцями виступили відомі миколаївські науковці та краєзнавці.
 
Найбільш відповідальним був другий день конференції, коли учні-краєзнавці захищали свої дослідницькі роботи. Діана Ященко представляла роботу «Вічна слава солдату-герою, визволителю-захиснику», що висвічувала події визволення нашого рідного міста Вишгорода від фашистських загарбників у вересні-жовтні 1943 року. ЇЇ виступ був визнаний одним із найкращих, а дослідження отримало сертифікат, що дає право на друкування його у збірнику кращих досліджень конференції. Після захисту учасники конференції познайомилися з миколаївськими козаками, які продемонстрували елементи козацьких вправ та частували всіх козацьким кулішем. Цікавою була екскурсія до Миколаївського обласного краєзнавчого музею.
 
Під час урочистого закриття V Всеукраїнської конференції учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля очима сучасників» лейтмотивом звучали слова про те, що своєю активною участю у краєзнавчому форумі учнівська молодь довела, що саме ці молоді люди є творцями майбутнього нашої держави, вони сильні і єдині у вірності рідній землі.
 
Наталія САХАРОВА,
методист Вишгородського районного центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді  «Дивосвіт»
Категорія: Вишгородська громада | Переглядів: 415 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus