Головна » 2014 » Вересень » 13 » Ми віримо, мине лиха година
10:36
Ми віримо, мине лиха година
Нічого дорожчого немає, ніж мир на землі, без воєн, смертей, горя сиріт, без спокою. На жаль, на Сході нашої країни ведуться бої, а горе відчуває вся Україна. Військовозобов’язані та добровольці з Вишгородського району також беруть участь у бойових діях у зоні проведення АТО, частина особового складу вишгородських міліціонерів охороняють громадський порядок спочатку в Луганській, а нині в Донецькій областях. 
 
Вишгородщина прийняла близько 700 переселенців, 210 дітей уже навчаються в школах району. Потік переселенців із східних областей з кожним днем зростає. Наші підприємці, волонтери, благодійні організації збирають кошти, одяг, продукти для наших військових. Кожен допомагає чим може. Свій внесок вирішили зробити і учасники художньої самодіяльності Вишгородщини – минулої п’ятниці у Будинку культури «Енергетик» вони провели благодійний концерт. Звичайно, на виступи самодіяльних митців квитків не продавали. Лише біля входу у концертну залу встановили скриньки для благодійних внесків для Червоного Хреста. Як повідомив ведучий  Артем Буренок, концерт провели, щоб підтримати незламний дух українського народу, пам’ятаючи, що єдина крапля води у пустелі рятує спраглого.
 
23-й рік Незалежності України став тяжким, кривавим роком. Гинуть славні  сини України, виборюючи наше право на вільне та мирне життя у єдиній країні, тож перед самим початком концерту і артисти, і публіка вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. 
 
Пісню «Молитва за Україну» виконала Аліна Власенко, і з нею подумки молилися усі присутні. Потім вона заспівала «Мальви». Викладач Вишгородської дитячої музичної школи Ірина Беза виконала патріотичні пісні «Моя земля» та «Україна». Актриса театру і кіно Алла Наталушко виконала пісню «Тільки мама…», а також журливо-ліричну «Несу свій хрест». Глядачам сподобалися і пісні у виконанні Наталії Соловйової «Сниться сон», Лідії Мартинової «Духмяна, світла ніч», Людмили Коваль «Пшеничне перевесло», «Україна – вишиванка» та Ірини Кривоносенко «Сіла птаха». Веселили публіку українськими народними піснями театр пісні «Петрівочки» та вокальний ансамбль «Астерія». Про те, що бажання збудуться, співала Наталія Завалій. Анастасія Рослякова виконала «Цвіте любов». Ліричними і духовними були пісні «Клетка любви» та «Тихо плакала мать» у виконанні лауреата міжнародних вокальних конкурсів, начальника відділу культури, релігій та національностей РДА Олександра Біляєва.
 
Ведучі звернулися до зали життєстверджуючими словами: 
 
Тяжкий,тернистий шлях
Долає рідна Україна 
До Незалежності, до правди й волі! 
Ми віримо, мине лиха година, 
І вітер волі заспіває в полі! 
 
І як підтвердження цих слів була пісня «Все здолає первоцвіт» у виконанні Володимира Дзися, Алли Наталушко, Василя Смоляренка та Юлії Каталагіної.
 
І хоча в ході благодійного концерту було зібрано невеличку суму – всього 1664 гривні, але туди вклали свої кишенькові гроші і діти, які навіть влаштували виставку-ярмарок своїх картин, сім з яких продали, а гроші внесли до скриньки Червоного Хреста, де акумулюються усі кошти для допомоги нашим військовим. Районна організація Червоного Хреста також зібрала на концерті 830 гривень.
 
Олена КАТРИЧ
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 483 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus