Головна » 2013 » Березень » 23 » Майбутнє лісу – в твоїх руках
11:39
Майбутнє лісу – в твоїх руках
У найдавніші часи нашої історії ліс для українця був природним середовищем. Він слугував і колискою, і прихистком, був годувальником і рятівником. І сьогодні ліс дуже багато значить для сучасної людини – це в першу чергу комора здоров’я. 21 березня у світі святкують Міжнародний день лісу. Чимало країн разом у цей день відзначають і День дерева. 

Колектив ДП «Димерське лісове господарство» завершив 2012 рік успішним виконанням усіх планових завдань по лісокультурному виробництві. При цьому було створено лісових культур на площі 251 га. 

Весна активно вступає в силу. Цієї пори лісівники чекають із нетерпінням. Адже колектив господарства має в цьому році створити 240 га нових лісів на землях держлісфонду, провести поповнення лісових культур на площі 122 га, посіяти лісорозсадник на площі 2,8 га і виростити 2800 штук сіянців посадкового матеріалу, здійснити догляд за лісовими культурами на площі 850 га. 

Перед працівниками лісгоспу стоїть завдання не просто садити ліс, а й вирощувати деревостани високопродуктивними, біологічно стійкими, тобто такими, які зможуть протистояти змінам клімату, хворобам, шкідникам та іншим негативним впливам середовища. Процес створення таких насаджень досить тривалий, починається ж він із насіння, яке має бути доброякісним, тобто біологічно стійким, з поліпшеними генетичними властивостями. Тоді воно дасть добре потомство. Для забезпечення насінням підвищених генетичних властивостей на підприємстві створена постійна лісонасінна база. 

З 21 березня по 20 квітня стартує головний захід всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». У рамках здійснення заходу ДП «Димерським лісовим господарством» в третю суботу квітня буде проведено День довкілля, будуть проведені роботи по створенню нових лісів, благоустрою рекреаційних ділянок, очищення лісу від сміття, закладання газонів і квітників. 

До участі у закладах акції запрошуємо всіх мешканців Вишгородського району. 

Валентина ФЕСАК, 
інженер лісовідновлення ДП 
«Димерське лісове господарство»
Переглядів: 539 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus