Головна » 2013 » Лютий » 9 » Майбутнє дітей – в наших руках
12:24
Майбутнє дітей – в наших руках
На Київщині розпочнеться реконструкція «Київського обласного центру охорони здоров’я матері та дитини» та створення на його базі обласного перинатального центру, який до 2014 року введуть в експлуатацію. Про це повідомив голова Київської облдержадміністрації Анатолій ПРИСЯЖНЮК. 

На сьогодні працює робоча група, яка визначає план дій щодо порядку реконструкції та введення в експлуатацію медичного закладу. – Це дуже важливий медичний заклад для регіону, тому робота щодо створення такого центру має чітко виконуватися та контролюватися, – зазначив Анатолій Присяжнюк. – Це не заміна вивіски, а зміна підходу щодо надання медичної допомоги новонародженим та матерям. Нове обладнання, сучасна діагностика, кваліфікована медична допомога, яка буде надавати відповідно до світових стандартів. 

Покращення репродуктивного здоров’я населення, зниження рівня материнської, малюкової захворюваності та смертності, поліпшення якості надання медичних послуг вагітним – це одне з найголовніших завдань нашої держави, – наголосив Анатолій Присяжнюк. Київський регіон на сьогодні має найнижчий відсоток дитячої смертності при народженні по Україні. 

Роботи щодо створення перинатальних центрів здійснюються на виконання ініціативи Президента України у рамках загальнонаціонального проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства». 

Олексій СЛОБІДСЬКИЙ, «Слово»
Переглядів: 498 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus