Головна » 2013 » Березень » 2 » Людей хвилює житло, земля і комуналка
13:35
Людей хвилює житло, земля і комуналка
У понеділок відбулася зустріч народного депутата України Ярослава Москаленка з мешканцями Вишгорода. 

Скористатися нагодою і поспілкуватися з Ярославом Миколайовичем прийшли мешканці не тільки райцентру, а й інших населених пунктів. Виявилося, що більшість питань, що турбують людей, незалежно від місця проживання, стосуються житла – соціального, придбання нового, отримання пільг тощо. 

Як завжди, серед хвилюючих проблем, що люди просили вирішити – земельні питання (оформлення ділянок, отримання державних актів) й отримання матеріальної допомоги. Дехто з відвідувачів звертався до Ярослава Москаленка з проханням посприяти вирішенню комунальних проблем, наприклад, ремонту під’їздів. А от директор музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році» Іван Вікован прийшов подякувати за допомогу, яку Ярослав Миколайович надав раніше, завдяки чому вдалося зробити благоустрій на території музею, поповнити колекцію експонатами та пам’ятними знаками. Також директор музею поділився планами щодо святкування 70-ї річниці визволення Києва і запросив Ярослава Миколайовича взяти участь у заходах. 

Своїми приємними враженнями від прийому поділився один із відвідувачів мешканець села Рикунь Сергій Чубук: «Взагалі вперше звертаюсь до народного депутата з проханням, бо якось вже зневірився. Проблема така – у нашому селі на вулиці Гагаріна відсутня приблизно півтора кілометри дороги. Весною все розтане і перетвориться на болото. Ні дітям до школи пройти, ні автомобілем не проїхати. Попередні звернення до місцевих депутатів і сільської ради завжди закінчувалися фразою: «Немає грошей». От і вирішив спробувати звернутися до Ярослава Москаленка. У результаті, розмовою і самим прийомом задоволений. Мені не просто пообіцяли, а конкретно пояснили, яким чином у цьому році зроблять вулицю. Буду чекати. Сподіваюсь, що виконають». 

«Сьогоднішня зустріч з виборцями показала, наскільки болючим залишається невирішене питання щодо відсутності власного житла, – підбив підсумки спілкування Ярослав Москаленко. – На жаль, це проблема державного масштабу. Тож спочатку вирішувати її потрібно на законодавчому рівні. Над чим і працюватиму. Приємно відзначив для себе, що за останній час значно скоротилося число звернень, пов’язаних із землею. Це означає, що запущений кілька років тому у Вишгородському районі механізм спрощення процедур отримання й оформлення земельних актів, спрацював. На всі озвучені звернення вже дані відповідні доручення, над ними працюють фахівці». 

Ольга ПЕТРЮК 
Фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 486 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus