Головна » Литвинівська громада

Ювілей Литвинівської школи

Ювілей Литвинівської школи

Вісімдесятилітній ювілей Литвинівської школи співпав цього року з останнім дзвоником для її цьогорічних випускників. Цю визначну для села подію відвідали голова районної ради Ірина Побідаш, депутат районної ради Валентин Титаренко, Литвинівський сільський голова Олександр Приходько, керівник районного відділу освіти Світлана Чамро та інші гості. У школі завжди радо вітали гостей, учнів та випускників. Не порушено доброї традиції і зараз. 
 
Учениця десятого класу Анна Ліщинська з почуттям гордості та вдячності так побачила і описала згадану урочисту подію: 
 
... Читати далі »

Бажання добробуту стимулює розвиток

Бажання добробуту стимулює розвиток

24-го квітня молоді мами з Литвинівки Ольга Забарило, Тетяна Бондар та Ольга Бондар вирішили, що селу потрібний дитячий майданчик. І почали своїми руками втілювати задум у життя. До них, звісно, приєдналися їхні чоловіки та інші родини. З будівельними матеріалами допомогла сільська рада на чолі з головою Олександром Приходьком.
 
Поступово будівництво майданчику перетворилося в роботи з вселитвинівського благоустрою. Молоді сільські активісти Олександр Пшеничний, Вячеслав Мурга, Наталія Волкова, Петро Загривий та решта підтримали молодих мам  та  долучилися до робіт із розчистки доріг, водних об&rsqu ... Читати далі »

Дитсадок «Малятко» – здобутки та перспективи

Дитсадок «Малятко» – здобутки та перспективи

Дитячий садок «Малятко» Литвинівської сільської ради знаходиться у спокійному зеленому затишному куточку мальовничого села Литвинівка. 30 серпня 2013 року відкрито добудовану групу на 20 місць. Приміщення типове, розраховане на 65 місць. 
 
Батьківський комітет та педагогічний колектив  докладає багато зусиль для створення сприятливих умов повноцінного дошкільного дитинства, формування основ базової культури особистості, розвитку психічних і фізичних якостей, гуманних взаємин у дитячому колективі, підготовки дітей до життя в сучасному суспільстві. «Малятко» укомплектоване меб ... Читати далі »

«Зробимо Україну чистою!»

«Зробимо Україну чистою!»

Ініціатива «Зробимо Україну чистою!» об’єднує людей, які хочуть звільнити парки та вулиці від сміття. Це частина всесвітнього руху «Let’s do it world!». Всеукраїнська акція «Зробимо Україну чистою!» стала ще однією нагодою звернути увагу та залучити учнів та працівників Литвинівської школи  до  спільної справи – охорони довкілля. Крім того, кожна нормальна людина хоче ходити чистими вулицями, бачити в парках зелену траву, а не бите скло і брудний папір. Щоб це бажання стало реальністю, потрібно зробити лише три речі: не смітити, гуртом прибрати свій шматочок країни, збільшуючи простір чистоти та долучати до цих простих дій інших людей. 

У Канів до великого Тараса

У Канів до великого Тараса

Місто Канів Черкаської області пов’язане з пам’яттю про великого українського поета, художника, мислителя Тараса Шевченка, з його могилою на Чернечій горі та літературно-меморіальним музеєм. Учні Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ст. разом з учителями та працівниками школи здійснили  поїздку по історичних місцях, де виникло козацтво і почалася найяскравіша доба української історії. Це була можливість ще раз вклонитись Кобзареві та насолодитись фантастичними краєвидами Дніпра з канівських висот. 
 
І ось ми біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Звідси, з гори, відкривається велична панорама – ... Читати далі »

Відкритий лист до Сігала

Відкритий лист до Сігала

Шановний, Євгеній Якович! 

 
Ми, громада сіл Литвинівка, Лісовичі та Миколаївка, просимо Вас як народного депутата України та почесного президента компанії «Комплекс Агромарс» допомогти у вирішені соціально та економічно значущих питань у нашому регіоні. 
 
Ви, мабуть, знаєте, що керівництво Вишгородського району намагалось відремонтувати дороги. Однак, нажаль, в процесі роботи виявилося, що грошей замало. Оскільки Ви, як і ми, є громадянами України, маєте і власний транспортний засіб, то описувати стан доріг між селищем Димер та селом Гаврилівка, зайвий раз не потрібно. Власне, це ... Читати далі »

Новосілля для «Малятка»

Новосілля для «Малятка»

Останні роки намітилась позитивна тенденція в бік розширення мережі дошкільних навчальних закладів. Тож не дивно, що відкриття дитячих садків стає справжнім святом не тільки для батьків, вихователів і вихованців, але і для всього села. 

 
30 серпня у Литвинівці, втілюючи соціальну ініціативу Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», у дитячому садку відбулося урочисте відкриття ще однієї групи. До пятидесяти вихованців литвинівського «Малятка» додалося ще 20 діток. Також введено в дію новозбудовану котельню, харчоблок, їдальню, пральню, кабінети завідуючої і медсестри, дві душові, два підсобні приміщення, відремонтована каналізація. А ... Читати далі »

Громада сходиться на свято

Громада сходиться на свято

Вже стало традицією відзначати у Литвинівці День села та свято Івана Купала. Всією громадою відсвяткували прадавнє слов’янське свято 6 липня. 

 
До проведення готувались, як кажуть, усім світом. Насамперед, Литвинівська сільська рада, підприємці, фольклорний колектив «Вербиченька» та місцева дітвора, яких підготувала директор будинку культури Алла Свинченко. Діти веселились, водили хороводи, кидали вінки у воду та співали пісень. З вітальним словом до жителів та гостей села звернувся Литвинівський сільський голова Олександр Михайлович Приходько, який поздоровив всіх зі святом та подякував за допомогу та підтримку. На святі були представлені витвори місцевих умільців, я ... Читати далі »

Громадянська позиція у конкретних справах

Громадянська позиція у конкретних справах

Вітчизняна система позашкільної освіти, як і освіта в цілому, потребує змін. Застарілі методи навчання та виховання не дають тих результатів, яких вимагає сьогодення. Сучасний навчальний заклад має бути закладом творчості, пошуку істини, закладом, який дає можливість проявити себе кожній дитині, знайти своє місце в житті. Такі зміни вимагають від педагогів пошуку нових методів виховання – сучасних, неординарних, здатних зацікавити, захопити дітей. І тішить те, що такі педагоги є. 

 
З 2006 року на базі Литвинівської ЗОШ І-ІІІ ст. діє історико-краєзнавчий клуб «Легіон» Вишгородського районного Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді «Дивосвіт», керівником якого є молодий ... Читати далі »