Головна » 2016 » Листопад » 3 » Ліками і добрим словом лікувати
20:47
Ліками і добрим словом лікувати

Вже понад 15 років своє професійне свято відзначають люди, від кого, без перебільшення, залежить життя українців — фармацевтичні працівники. Важко уявити сучасне повсякденне життя без представників цієї професії. Численна армія фармацевтів, що зайняті на виробництві, працюють з пацієнтами, науковці та управлінці – щодня стоять на сторожі нашого здоров’я. 
Святкування з нагоди Дня фармацевта відбулося за сприяння Київської обласної асоціації аптечних працівників, яку очолює заслужений працівник фармації України Людмила Горюнова, та голови комісії з питань охорони здоров’я Київської обласної ради Наталії Бігарі.
Нинішнього року місцем для урочистостей було обрано Білоцерківський міський Будинок органної та камерної музики. Присутні вітали та дякували працівникам фармацевтичної галузі за щоденну самовіддану працю.
У Київській області збереглися професійні аптеки, які самостійно виготовляють ліки, забезпечують лікувально-профілактичні заклади та населення спеціальними лікарськими засобами, транквілізаторами, прекурсорами, утримують сільську аптечну мережу.
За самовіддану працю голова Київської обласної ради Ганна Старикова нагородила грамотами декілька аптек. До цього списку також увійшло КП «Вишгородська центральна районна аптека №23», завідувач Катерина Василівна Полоз.
До її мережі входять аптеки у Нових Петрівцях, Катюжанці, Жукині, Гаврилівці та  аптечні пункти у Вишгородській ЦРЛ та у Димерській районній лікарні. Також організована роздрібна торгівля при ФАПах та трьох амбулаторіях Вишгородського району.
У КП «Вишгородська центральна районна аптека № 23» діє соціальна програма забезпечення ліками тих, хто постраждав від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС першої та другої категорії, безкоштовний відпуск ліків за рецептами дітям – інвалідам дитинства, дітям до трьох років, учасникам бойових дій та інвалідам війни і т.ін. 
Також на сьогоднішній день це єдина аптека у районі, яка має ліцензію на відпуск онкохворим наркотичних та психотропних лікарських препаратів і займається виготовленням лікарських засобів за індивідуальними рецептами лікарів.
Слід зазначити, що аптека №23 вже не перший рік отримує почесне звання «Гордість медицини» за значний внесок у розвиток охорони здоров’я нашої країни, та займає призові місця у фінансово-економічному рейтингу  підприємств сфери охорони здоров’я України, постійно доводячи свої конкурентні переваги.

Анна ЗАЦЕРКОВНА, «Слово»
Фото Олександра КОВАЛЕНКА

Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 386 | Додав: slovo
comments powered by Disqus