Головна » 2014 » Червень » 14 » Лідер втрачає очки, але зберігає позиції!
11:40
Лідер втрачає очки, але зберігає позиції!
 Шостий тур чемпіонату Вишгородського району з футболу відзначився двома принциповими поєдинками. Так 10 червня в Лютіжі зустрілися лідери чемпіонату «Динамо КВПУ» (с. Катюжанка) та ФК «Лісовичі». Вихідний день, чудова сонячна футбольна погода – усе сприяло, щоб продемонструвати видовищний футбольний спектакль. Численні глядачі (мабуть рекордна кількість у цьому сезоні) залишилися задоволеними і інтригою цього матчу, і змістом гри, і бездоганним суддівством. 
 
Першими досягли успіху катюжанці, які розпочали гру дуже агресивно: нападник Олексій Хребот втілив перевагу своєї команди в забитий м’яч. Але буквально через три хвилини захисники динамівців «поклали» на газон нападника «Лісовичів» у своєму карному майданчику – стовідсотковий пенальті, який чітко реалізував Олександр Школьний. У другому таймі перевага була за командою з Лісовичів, але капітан команди у воротах «Динамо КВПУ» – Артем Андрюхненко був неперевершений. А вже коли і він був безсилий щось зробити, на допомогу катюжанцям прийшла перекладина воріт. Остаточний рахунок матчу 1-1. 
 
У другому принциповому поєдинку на поле вийшли давні знайомі, друзі по життю, але непримиренні суперники на футбольному полі – ФК «Інделек» (Вишгород) та ФК «Енергетик» (Вишгород). Як і годиться господарям поля, футболісти з «Інделеку» з перших хвилин розпочали гострі атаки на ворота «Енергетика», але десь забракло виконавчої майстерності, досвіду, а в декількох моментах бездоганно зіграв голкіпер Денис Сабатюк. У другому таймі, призвичаївшись до досить «специфічного газону» стадіону «Енергетик», гості взяли гру під свій контроль. При розіграші кутового першим на добивання встиг захисник команди «Енергетик» Олександр Терещенко – рахунок матчу став 1:0. Буквально через декілька хвилин після чудового проходу півзахисника Анатолія Левенця, свій черговий гол ефектним ударом забив Артем Охріменко – 2:0. Але команда «Інделек» відзначається непоступливістю, зіграністю, бійцівським характером. Перед своїми вболівальниками вони не могли опустити руки і просто догравати цей матч. Хлопці Олександра Слободянюка знайшли у собі сили переломити гру на останніх 20 хвилинах. В одній з атак нечемно обійшлися у штрафному майданчику з Андрієм Маковкою, тож арбітр був невблаганним – пенальті. Сам постраждалий його виконав бездоганно, розвівши м’яч і голкіпера по різних кутах воріт. Тож 1:2, і грати залишалось ще 10-12 хвилин. Через п’ять  хвилин після пенальті з поля за друге попередження був вилучений півзахисник команди «Енергетик» Юрій Дунаєвський. Але на останній штурм у команди «Інделек» просто не вистачило сил. Фінальний свисток арбітра Юрія Вишневського зафіксував непросту перемогу «Енергетика» з рахунком 2:1.
 
Не менш напруженими були матчі шостого туру і в першій лізі. Із п’яти матчів три закінчилися з однаковим рахунком 2:1. Після попереднього фіаско в Димері команда з Демидова несподівано переграла одного з лідерів – «КДЮСШ» з рахунком  2:1.
 
Також доволі сенсаційно з цим же рахунком іванківський «Кристал» переграв команду «Межигір’я». Ці дві поразки дозволили команді з «СНД» (Нижча Дубечня) вийти в одноосібні лідери. Молода, технічна та амбітна команда Анатолія Клименка поставила на цей сезон високі задачі. І поки слова з ділом не розходяться – команда не тільки вправно набирає очки, але й показує змістовний, технічний, комбінаційний футбол.
 
І традиційно анонсуємо ключові поєдинки наступного туру.
 
Вища ліга: матч лідерів  «Енергетик» – «Динамо КВПУ» відбудеться 17 червня о 20.00.
 
Перша ліга: «КДЮСШ» – «СНД» відбудеться 15 червня о 16.00.          
 
Микола КОРОЛЬ,
голова Вишгородської районної федерації футболу
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 443 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus