Головна » 2015 » Лютий » 14 » Лелеки кружляють над Вишгородщиною
10:32
Лелеки кружляють над Вишгородщиною
Здавна білий лелека вважався священним птахом у багатьох народів. Про це говорять численні легенди, казки, повір’я, приказки, що дійшли до нас із тих часів. Давньогрецький історик Плутарх повідомляв, що в Тесалії того, хто вбив чорногуза, карали смертю. У греків лелека вважався птахом богині Гери, у римлян — Юнони. З часів Арістофана і Софокла чорногуз був уособленням турботи про батьків. І завжди символізував сімейне благополуччя. 
 
Зараз лелека більш асоціюється з новонародженими дітлахами, яких завжди з нетерпінням і завмиранням у серці чекають турбот­ливі батьки. Ми вирішили поцікавитися, яка ж демографічна ситуація на просторах нашої рідної та мальовничої Вишгородщини. 
 
2014 рік дав дуже плідні результати: за статистичними даними за минулий рік у Вишгородському районі народилося 1038 малюків, з них 569 хлопчиків та 469 дівчаток. У Вишгороді – 478 дітей, з них 286 хлопчиків і 192 дівчинки. 
 
Оптимістично розпочався і цей рік – народилося вже 72 нових мешканця Вишгородщини, а поки ми пишемо та читаємо ці рядки, то, можливо, й ще більше. 
 
Тож зичимо здоров’я і щастя батькам та маленьким жителям нашого району. Ростіть здоровими й щасливими!
 
Марина ПОГОРЄЛОВА, «Слово»
Категорія: Вишгородщина | Переглядів: 568 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus