Головна » 2013 » Березень » 23 » Легенди вишгородського футболу – у «Кубку легенд»
11:28
Легенди вишгородського футболу – у «Кубку легенд»
Минулої суботи в спортивному залі Вишгородської районної КДЮСШ відбувся унікальний по своїй суті турнір поколінь з футзалу під назвою «Кубок легенд». Головною метою турніру була зустріч випускників Вишгородської районної КДЮСШ всіх поколінь. Адже школа має свою цікаву історію. Спортивна школа у Вишгородському районі була відкрита ще у далекому 1979 році, а в лютому 1988 року збудовали новий адміністративний корпус зі спортивним залом.

Запрошення на свято отримали тренери, працівники школи та випускники різних поколінь. Під час урочистого відкриття оголошено склад учасників змагань та відбулося нагородження працівників школи за сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток дитячо-юнацького спорту на Вишгородщині. Начальник відділу з питань сім›ї, молоді та спорту Вишгородської РДА Микола Горовий від імені голови Вишгородської РДА Олександра Приходька та голови Вишгородської районної ради Олександра Носаля вручив подяки та цінні подарунки працівникам та ветеранам школи. 


Нагороди отримали О.Т. Когут, директор школи, який обіймав посаду 30 років, А.М. Філіпович, заступник директора, який відпрацював 10 років, тренер-викладач з футболу О.В. Черкай, тренер-викладач з легкої атлетики О.В. Кочетков, тренер-викладач з футболу Г.М. Каплунов, тренер-викладач з легкої атлетики П.Ю. Куявець, тренер-викладач з плавання Г.П. Бортнік, тренер-викладач з волейболу О.Д. Рудий, технічні працівники школи Н.В. Сергієнко та Є.В. Стебловська, водії Л.В. Стриженко та М.С. Галаган. 

А склад учасників був справді унікальним. 

«Чайка-79» (1965 року народження) – чемпіони СРСР турніру «Шкіряний м’яч» 1979 року. Тренери команди С.І. Сідненко та А.Я. Пироженко. 

Команда 1975-76 р.н. – чемпіони України серед ДЮСШ. Тренери О.В. Черкай та В.О. Сивашенко. 

Команда 1985-87 р.н. – срібний призер чемпіонату Київської області 2001 року. Тренери Г.М. Сивий та О.Б. Санжара.

Команда 1988-91 р.н. – чемпіони Київської області 2003 року. Тренер Р.М. Акопов. 

Команда 1996-97 р.н. -– чемпіони Київської області 2012 року. Тренери Р.М. Акопов та Г.М. Каплунов. 

Команда адміністрації та тренерів КДЮСШ. Тренер М.В. Горовий. 

Команди були розподілені на дві групи: Група А. «Чайка-79» (1965 р.н.),команда 1996-97 р.н., команда 1985-87 р.н. Група Б. Команда-адміністрації та тренерів, команда 1975-76 р.н., команда 1988-91 р.н. 


Всі ігри в групах проходили в цікавій та безкомпромісній боротьбі. Переможцями в групах стали команда 1985-87 р.н. та команда адміністрації та тренерів КДЮСШ. Саме вони вийшли на фінальну зустріч турніру «Кубок легенд». Молодість взяла гору, та мабуть так воно і має бути, адже учні з роками повинні перегравати своїх вчителів. Переможцем турніру стала команда 1985-87 р.н. Вона й отримала красень-кубок з рук автора цих рядків – директора школи та головного організатора турніру. А кращим гравцям турніру цінні подарунки вручили почесні гості. 

О. Когут, А. Філіпович, П. Куявець, О. Рудий та М. Горовий визначили кращих гравців в кожній команді. 


У команді «Чайка-79» (1965 р.н.) ним став Ігор Звірко. Кращим гравцем в команді 1975-76 р.н. – Андрій Гринюк. У команді 1988-91 р.н. – Володимир Богданов. Михайло Красний визнаний кращим у команді 1985-87 р.н., а Євген Каплунов – у команді 1996-97 р.н. Кращий гравець у команді адміністрації та тренерів – Роберт Акопов.
 
Головним чинником у цих змаганнях був спортивний дух. Переможених на турнірі не було, адже всі учасники – вже переможці. Кожен з них зробив великий та вагомий внесок у розвитку дитячо-юнацького футболу та становлення Вишгородської районної КДЮСШ. 

Микола КОРОЛЬ, 
директор Вишгородської районної КДЮСШ 
фото Олександра КОВАЛЕНКА
Переглядів: 603 | Додав: komashkov
comments powered by Disqus