Головна » Лебедівська громада

До дітей – з гостинцями

До дітей – з гостинцями

На блакитній ниві рибалки-промисловики продовжують активно готуватися до нерестового періоду. На Київському водосховищі 23 та 24 квітня користувачі виставили  штучні гнізда від бази «Гористе» до села Лебедівка та від села Ровжі  уздовж дамби.
 
У виготовленні штучних нерестилищ активно брали участь Сергій Буяло, Наталія Лавренок, Сергій Вакульчик, Олександр Маруженко, Микола Шинкаренко, Тетяна  Потоцька, Євген Курочка, Анатолій Михальцов та Владислав Кісіль.

Ми сильні традиціями

Ми сильні традиціями

Ось уже декілька років депутат районної ради Тетяна Попова, яку обрала громада Лебедівки, постійно турбується про підростаюче покоління села.
 
І в цьому році, традиційно, молоді люди, які навчаються в столичних училищах, коледжах, вищих навчальних закладах отримали посвідчення для безоплатного проїзду в автобусах і маршрутних таксомоторах за маршрутом Лебедівка-Київ.
 

Щоб не годувати чужинців…

Щоб не годувати чужинців…

Черговий етап акції «Підтримай свою армію сьогодні, аби завтра не готувати чужу» завершився передачею воякам 11-го та 25-го батальйонів «Київська Русь» тепловізора, тридцяти комплектів теплої білизни, цигарок та харчів загальною вагою близько півтори тонни.
 
Нагадаємо, що організатором акції виступила Асоціація рибалок-промисловиків та користувачів Київського водосховища і благодійний фонд «З відкритим серцем у майбутнє». Особ­ливістю теперішньої акції стала широка участь не лише член ... Читати далі »

Лебедівці провідали земляків

Лебедівці провідали земляків

Напружена ситуація, що склалася на сході нашої держави, не залишає байдужим жодного жителя Лебедівки. Люди не стоять осторонь і активно долучаються до акції «Підтримай свою армію  сьогодні, аби завтра не годувати чужу!». 
 
Організаторами акції виступила Асоціація рибалок-промисловиків та користувачів Київського водосховища. Кожен свідомий житель села Лебедівка, хто долучився до цієї акції, вніс свій вклад у майбутню перемогу. Люди несли все, що необхідно нашим солдатам у спекотному донецькому степу – це різні овочі, фрукти, цукор, печиво, цукерки, чай, кава, сухарі, вода, предмети ... Читати далі »

Юна мрійниця та художниця з Лебедівки

Юна мрійниця та художниця з Лебедівки

Вона по-особливому любить природу. Можливо тому, що з господнього благословення з’явилася на світ у сільській місцевості, серед розмаїття фарб природи, збирання достиглих плодів та золотого колосся ланів.  
 
А народилася Аліна у родині Людмили та Олександра Мойсаків у Лебедівці. Час біжить дуже швидко,  як бурхливі води сивого Славутича. Непомітно збігли дитячі  роки для Марійки. У цьому році дівчині – сімнадцять. Вона вчиться в університетському коледжі Київського університету імені Бориса Грінченка. І хоча ще сидить на студентській лаві, бере активну участь у житті освітнього закл ... Читати далі »

Тут буде новорічний ліс

Тут буде новорічний ліс

18 березня державне підприємство «Вищедубечанське лісове господарство» за участі учнів дев’ятого і десятого класів Лебедівської школи та за сприяння голови Лебедівської сільської ради Олександра Тишковця провело посадку плантацій новорічних ялинок у кварталі №129  (виділ 2) на площі 0,6 га Дубечанського лісництва. 
 
На новій площі було висаджено 4000 штук сіянців сосни звичайної при схемі розміщення 1,5 на 1,0 м та схемі змішування 10рСзв. 
 
У посадці ... Читати далі »

Новорічна феєрія в Лебедівці

Новорічна феєрія в Лебедівці

Святковий настрій у нашій Лебедівці почався із новорічного ранку для дошкільнят, який відбувся 29 грудня. 
 
Дід Мороз (Микола Курочка), Снігуронька (Анна Кисіль), Баба Яга (Олена Базильчук) та Сніжок (Василь Синина) підготували чарівну програму розваг, пісень та танців. Діти та їх батьки були в захваті від концертної програми та сценарію, а діти танцювали, водили хороводи, розказували вір­шики і за це від Діда Мороза отримували цукерки. А наприкінці Дід Мороз і Снігуронька роздали новорічні подарунки, які приготував для них, сільський голова Олександр Тишковець.
 
А для дорослих жителів та гостей нашого села святко ... Читати далі »

З кролями я знайомий з дитинства…

З кролями я знайомий з дитинства…

На території села Лебедівка колись функціонувало величезне колективне господарство, одним із основних видів діяльності якого було розведення корів. На жаль, колгосп, як і всюди, занепав, залишились лише порожні будівлі корівників. З часом вони позаростали бур’яном і німим докором стояли на околиці села. 
 
Але не перевелися у нас ще добрі господарі. Тож 10 років тому, саме в Лебедівці, на території колишньої ферми, і вирішив організувати своє господарство Вадим Будило. Щоправда, вирощують зараз тут вже не корів, а кроликів, але тим цікавіший цей вид діяльності, адже не так вже й багато підприємств, що ведуть аналогічне господарство, а на території Вишгородського району воно вз ... Читати далі »

Фестиваль дворів у Лебедівці

Фестиваль дворів у Лебедівці

Добре знають село Лебедівку у Вишгородському районі. – Ще б пак, – скаже кожний, хто уперше сюди потрапив, – адже навколо ліс, справжнє море, свіже повітря, цілюще молоко і свіжа риба. Словом рай земний… Лікувальний курорт, санаторій, здравниця – та й годі! 

 
Уважна людина обов’язково помітить не тільки щирість і привітність господарів Лебедівки, а й дбайливо прибрані чисті вулиці. 
 
Наприклад, по вулиці Шолуденка біля кожного двору акуратно упаковане у целофанові пакети сміття. На вулиці – ні соломинки! Навпаки – кожне подвір’я нагадує о ... Читати далі »

Свято в Лебедівці: зуміли і приготувати, і подати

Свято в Лебедівці: зуміли і приготувати, і подати

Цього року Лебедівка відзначила День села з великим розмахом. Цікавою була культурно-розважальна, спортивна програми і щедре частування. Лебедівці та численні гості хочуть знати, хто допоміг сільському голові Олександру Тишковцю влаштувати свято, тобто, хто стояв за лаштунками незабутнього дійства. Особливо в цьому році, коли до підготовки свята підключилася більшість депутатів сільської ради. 

 
Серед них найактивніші депутати Сергій Буяло, Сергій Осадчий, Микола Курочка, в організаційних роботах брали участь сільські обранці Владислав Несин, Олександр Дядченко, Олександр Мойсак, Віктор Юхименко, Петро Поливода, Геннадій Кушніров. Сільські депутати встановили три намети, де частували г ... Читати далі »

1 2 »